Locuri din Banat

Armură ce pare desprinsă direct din scenele celebre ale filmului „Cavalerii mesei rotunde”, la Muzeul Banatului

În Muzeul Banatului, la Theresia Bastion, în mansarda B1, se ascunde o comoară ce pare desprinsă din epoca cavalerilor și a nobililor medievali. O armură impunătoare, asemănătoare celor din scenele epice ale filmului „Cavalerii mesei rotunde”, stă dreptă și mândră, dezvăluind măiestria și eleganța meșteșugului secolului al XV-lea.

RETIM

Este vorba despre o replică fidelă a armurii Schott-Sonnenberg, o piesă de excepție inițial realizată la Nurenberg pentru Kunz Schott von Hellingen. Fiecare detaliu al acestei capodopere impresionează: cască armet, cu amprenta unui trecut glorios, viziera mobilă ce dezvăluie meșteșugul rafinat al fierarilor vremii, pieptarul aproape plat și braconiera ce vorbesc despre simplitatea și eficiența în luptă.

Fidelity by Iulius Mall

Dar armura Cavalerului Sonnenberg nu este singura atracție din mansardă. Expoziția „Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colecția Muzeului Național al Banatului” găzduiește peste 40 de artefacte istorice, fiecare având propria poveste fascinantă. De la spadele mercenarilor la rapierele elegante, de la săbiile înfricoșătoare la simpla ghioagă de lemn, fiecare piesă aduce cu sine o parte din trecutul nostru plin de aventuri și lupte.

Invitația este deschisă pentru toți cei dornici să se pierdă printre rândurile istoriei și să descopere poveștile din spatele acestor obiecte de preț. Expoziția „Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colecția Muzeului Național al Banatului” așteaptă să fie descoperită și admirată de către vizitatori în incinta Theresia Bastion, mansarda B1.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns