Evenimente

Atelier de gastronomie tradițională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post, la Muzeul Satului

În data de 4 aprilie 2023, la ora 12.30, va avea loc la gospodăria ucraineană din Muzeul Satului Bănățean din Timișoara un eveniment cultural deosebit, numit „Atelier de gastronomie tradițională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post”. Acest eveniment coincide cu perioada Postului Mare, o perioadă de asceză înainte de Paști.

RETIM

Postul Mare are o durată de patruzeci de zile, iar în această perioadă se desfășoară o mulțime de obiceiuri și tradiții specifice. Scopul atelierului este de a prezenta aceste tradiții în mod teoretic și practic, prin intermediul unor ateliere de lucru pentru tineri.

Fidelity by Iulius Mall

În cadrul acestui atelier, se vor pregăti și degusta diverse bucate de post, cum ar fi fasolea, varza, grâul sau colacii. Acestea vor fi pregătite în colaborare cu profesorul Mărioara Pisat de la Liceul Tehnologic „Spiru Haret” din Timișoara.

„Evenimentul va avea loc la gospodăria ucraineană din incinta muzeului, pe Aleea Etniilor. Responsabilul de proiect este colega muzeograf Aurora Manda, iar sprijinul financiar este oferit de CJ Timiș. În cazul în care sunteți interesat de tradițiile culinare specifice acestei perioade, vă încurajăm să participați la acest eveniment cultural deosebit. Vă așteptăm cu drag!”, au transmis organizatorii manifestării.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns