Locuri din Banat

Băile Herculane, cel mai bun loc pentru recuperarea post COVID. Ce pachet de terapii a pregătit unul din marile hoteluri din stațiune

Stațiune balneară din Caraș-Severin este recunoscută pentru apele termale bogate în sulf  și pentru aerul puternic ionizat cu ioni negativi. În rezervația naturală a Parcului Național Domogled – Valea Cernei, concentrația este de peste 2000 de ioni negativi / cmc. În comparație, în orașele în care ne petrecem majoritatea timpului, concentrația de ioni negativi nu depășește 200 /cmc.

RETIM

Reprezentanții lanțului hotelier Minerva Grand Hotel au pregătit, la Centrul de tratament Balneo Minerva, un pachet de recuperare care vine în sprijinul pacienților care au suferit de Covid-19.

Fidelity by Iulius Mall

După vindecarea de COVID, organismul rămâne slăbit și cu sechele. Terapiile de recuperare post Covid, pregătite de cei de la Minerva, tratează exact aceste probleme: mialgi – dureri musculare difuze cu afectarea funcțională variabilă a articulațiilor asociată de parestezii, oboseală musculară și astenie, dureri de cap,  vertij, depresie, anxietate, dispnee.

Este vorba despre un program individualizat de recuperare bazat pe ozonoterapie, gimnastică în mediu salin, fiziokinetoterapie, dar și curele de teren în bioclimatul unic al stațiunii Băile Herculane.

„Este demonstrat științific și există deja studii clinice care atestă faptul că, după infectarea cu noul virus SARS- CoV 2, rămân anumite sechele asupra organismului uman. Noi am structurat pachete care ajută pacienții ce au trecut prin această boală să se recupereze mai repede și mai ușor. Lucrăm foarte mult pe partea de recuperarea respiratorie, a capacității pulmonare. Se fac ședințe de kinetoterapie în aer liber, toate particularizate pe partea de respirație, o serie de exerciții care sprijină recuperarea aparatului respirator. Mai avem o procedura de ozonoterapie, care scade procesele inflamatorii din organism, pentru că boala produce o inflamare puternică a plămânilor. Ozonoterapia are și proprietatea de a fi virus static și nu le mai permite virusurilor să se multiplice în organism. Se mai fac și proceduri de electroterapie, deoarece printre efectele apărute după infectarea cu coronavirus sunt și durerile articulare, inflamațiile, pe care le rezolvăm cu această procedură. Pentru că rămân afecțiuni și la nivel de psihic, sunt incluse și terapii care ajută în acest sens. Există studii care arată că pacienții au rămas cu depresii, cu stări de anxietate, pe care le tratăm prin cure antistres. Este vorba despre băile cu apă termosalină, băi de sulf, care ajută foarte mult”, spune Cătălina Iovan, managerul  Minerva Grand Hotel.

Toate procedurile se fac sub atenta supraveghere a terapeuților și a celor doi medici.

„De exemplu, în timpul ședințelor  de recuperare respiratorie, se fac trei monitorizări pentru fiecare ședință. Sunt monitorizați factori precum: pulsul, nivelul de saturație de oxigen, tensiunea.  De altfel, tot pachetul a fost structurat în urma unor discuții ample cu medici specialiști în pneumologie. Am ținut cont de studiile clinice realizate pentru a observa efectele COVID-ului și aceste procedee sunt structurate după recomandare medicilor, pe baza acestor studii. După efectuarea acestor terapii, rezultatele sunt foarte bune. Specialiștii recomandă, dacă este posibil, repetarea  lor după o anumită perioadă de timp”, mai spune managerul Minerva Grand Hotel.

Un astfel de pachet cuprinde șase zile de tratament și are un cost de 2200 lei. Mai multe amănunte puteți găsi pe site-ul Minerva Grand Hotel.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns