Evenimente

Cămașa de zale a pașei Mustafa și alte obiecte otomane, precum arme, veșminte vor fi expuse la Timișoara

Cămașa de zale a pașei Mustafa Tekirdağlı din Rodos, un obiect deosebit de valoros pentru cultura otomană, va fi prezentată publicului larg în România, la Muzeul Național al Banatului din Timișoara.

RETIM

Expoziția “Prinț și Sultan. Decenii de război și fronturi fluctuante la hotarele Sublimei Porți (1683-1716)” va fi vernisată în data de 5 mai și va aduce laolaltă un număr impresionant de 38 de obiecte din colecția Badisches Landesmuseum din Karlsruhe.

Fidelity by Iulius Mall

Cea mai importantă piesă din expoziție este cu siguranță cămașa de zale a pașei Mustafa Tekirdağlı din Rodos. Aceasta a fost primită în dar de la sultanul Mehmed al IV-lea în anul 1682 și a ajuns în posesia Badisches Landesmuseum în urma unui trofeu de război adus în Germania de comandanții armatei habsburgice.

Colecția Badisches Landesmuseum include peste 400 de obiecte otomane deosebit de valoroase, precum arme, veșminte și piese de harnașament, reunite sub numele de Türkenbeute. Acestea vor fi prezentate publicului din România în cadrul expoziției organizate de Muzeul Național al Banatului din Timișoara.

Expoziția “Prinț și Sultan. Decenii de război și fronturi fluctuante la hotarele Sublimei Porți (1683-1716)” va rămâne deschisă la Muzeul Banatului până în data de 12 septembrie și este o oportunitate unică pentru cei pasionați de istorie și cultură otomană de a se apropia de obiecte de o valoare istorică deosebită.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns