Locuri din Banat

Cel mai mare lanț de restaurante fast-food, cu patronaj românesc, se extinde în Banat. Proprietarul a ajuns celebru după un protest

Cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food, care au patronat românesc, urmează să deschidă o locație și la Lugoj.

RETIM

Este vorba despre Spartan, un lanț de restaurante care vinde produse pe bază de carne rotisată (shaorma, kebab, souvlaki) și care are mai multe restaurante deja în Timișoara. Anunțul deschiderii restaurantului de la Lugoj a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook a celor de la Spartan.

Fidelity by Iulius Mall

Lanțul de restaurante este patronat de omul de afaceri Ștefan-Valentin Mandachi,fondatorul mai multor francize, printre care și cel mai mare lanț de restaurante cu specific grecesc de tip servire rapidă din România și estul Europei, „Spartan”.

În primii ani după terminarea facultății, Mandachi a profesat ca avocat însă a continuat în paralel și alte activități antreprenoriale pe care le începuse din timpul facultății. După mai multe afaceri minore începute în timpul facultății, în 2012 a deschis un restaurant cu servire rapidă, fiind provocat de potențialul pieței cu carne rotisată. A configurat un nou concept de restaurant cu specific grecesc, restaurantul Spartan. Ulterior, Spartan a deschis noi restaurante în toate regiunile României.

A fondat una dintre cele mai dezvoltate francize autohtone, Spartan, cu un număr de 55 restaurante în România în ianuarie 2020. În întreg lanțul de restaurante, lucrează un număr de peste 1000 angajați. În 2018 a finalizat după doi ani prima franciză hotelieră românească, Mandachi Hotel & Spa, în urma unei investiții de 7,5 milioane de euro. Complexul hotelier este format din mai multe branduri, fiecare în parte având statut de franciză independentă. Mandachi Hotel & Spa este format din restaurant Don Stefano, Mefi Cafe, Magnificus Plaza, BumBumBox și primul spa cu ceaiuri BIO din România, BIO Transylvania. Ștefan Mandachi afirmă că fiecare brand poate fi extras din complexul hotelier și multiplicat independent ca franciză individuală.
Diverse

Mandachi a devenit celebru, după ce, în luna februarie 2019 a lansat lun atac împotriva liderilor pe care i-a avut România din 1990, pe care îi consideră vinovați că regiunea Moldova nu are niciun metru de autostradă. El a printat cinci milioane de afișe personalizate „România vrea autostrăzi” pe care le-a distribuit în toate restaurantele pe tăvile de servire. A tipărit mai multe milioane de șervețele cu același imprimeu ”România vrea autostrăzi” și câteva sute de mii de stikere pentru mașini. În luna februarie 2019 lansează campania „Șîeu” ca un manifest împotriva lipsei de autostrăzi din Moldova.[2][3]

Antreprenorul a chemat întreaga societate la o pauză de 15 minute în data de 15 martie 2019, începând cu ora 15:00, în semn de protest pentru lipsa autostrăzilor în România. Campania a avut ecouri sociale majore, zeci de mii de companii și milioane de români solidarizându-se cu demersul inițiat de Ștefan Mandachi.

În noiembrie 2019 a lansat o nouă campanie adresată antreprenorilor români, #șîeu în școală, care are drept scop educația financiară a elevilor.[6]

Deocamdată, nu se știe încă data la care se va deschide viitorul restaurant Spartan la Lugoj. Potrivit surselor Lugojeanul, locația aleasă de către cei de la Spartan este o clădire nouă din zona Parcului George Enescu, vis-a-vis de magazinul de mobilă Jysk.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns