Oameni din Banat

Cum a ajuns un bucătar din Caraș-Severin să gătească pentru urmașii lui Genghis Han

marian-popovici-bucatar

Marius Popovici unul dintre cei mai talentați bucătari din Banat a făcut parte, la sfârșitul săptămânii trecute, din selecționata de bucătari ai României, care a obținut locul al doilea la o prestigioasă competiție internațională.

RETIM

marian-popovici-bucatar1

Fidelity by Iulius Mall

Este vorba despre “Cupa Genghis Han”, unde România a fost reprezentată de o echipă condusă de Iulia Drăguţ,  din care a făcut parte şi tânărul Marian Popovici, din Rudăria, Caraş-Severin, care a câştigat,  în 2017, mai multe medalii de aur şi Cupa “Genghis Han”.  Anul acesta, Marian a obținut din nou medalii la toate categoriile la care a participat.

timisoara-capitala-culturala3

“Am câștigat medalie de aur la pește, de argint la carne de vită și la paste, iar bronz la carne de porc. Pentru mine sunt niște rezultate extraordinare și vreau să mulțumesc doamnei dr. Iulia Drăguț și domnului Radu Zărnescu, pentru promovarea gastronomiei din România”, ne-a declarat Marian Popovici.

Ca de fiecare dată, Marian nu a uitat să promoveze plaiurile natale. În Mongolia a purtat cu el o plachetă cu Timișoara Capitala Culturii Europene în 2021 și i-a invitat pe colegii săi din țara gazdă, dar și din celelalte țări participante să vină să ne viziteze.

tmisoara-capitala-culturala

“Am primit din partea doamnei Daniela Stir, coordonatoare a Infocentrului turistic al PMT, o plachetă cu <<Timişoara Capitala Culturii Europene 2021>>, pe care să o înmânez organizatorilor şi m-a rugat să le transmit invitaţia de a participa la acest eveniment. Eu, de fiecare dată, când particip la astfel de competiţii, încerc să promovez Timişoara şi zona în care m-am născut, Valea Almăjului, din Caraş-Severin. Duc peste tot pliante cu Cascada Bigăr şi cu toate frumuseţile din Banat şi îi invit pe colegii mei din alte ţări să ne viziteze, pentru că au ce să vadă”, spune Marian Popovici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns