INEDIT

DRÄXLMAIER Timișoara dezvoltă producția de componente electronice și baterii pentru automobile electrice

Compania investește în tehnologie modernă și va realiza componente electronice și baterii de înaltă tensiune pentru automobile electrice.

RETIM

Timișoara, 8 decembrie 2020. Echipamente de producție de ultimă generație vor fi folosite în DRÄXLMAIER Timișoara pentru o serie de proiecte inovative în domeniul E-mobility. Profilul fabricii se adaptează astfel cerințelor moderne ale industriei auto și ale clienților premium. Realizarea de componente individuale pentru stocarea de înaltă tensiune și de sisteme de baterii pentru automobile electrice fac parte din planurile de transformare a fabricii, compania fiind prezentă în Timișoara de 20 de ani.

Fidelity by Iulius Mall

„Cu sistemele noastre de baterii din segmentul E-mobility, sprijinim producătorii de automobile pentru a face mobilitatea viitorului și mai sigură, mai confortabilă și mai durabilă. Fabrica va cunoaște mai multe etape de dezvoltare în următorii ani. Vom implementa o serie de noi proiecte pentru automobilele electrice. Portofoliul de produse, tehnologia și procesele de producție din fabrică se vor schimba”, spune Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timișoara.

În 2021, vor fi implementate procese noi de producție: robotică, echipamente de testare de înaltă tensiune, linii de asamblare automatizate și tehnologie pentru realizarea bateriilor.

DRÄXLMAIER oferă angajaților din Timișoara un mediu de lucru atractiv în care pot contribui la modelarea electromobilității viitorului. Un loc de muncă plin de provocări, oportunități de formare continuă și numeroase traininguri pentru dezvoltarea abilităților necesare operațiunilor cu noile tehnologii sunt printre avantaje. Echipei performante din fabrică i se vor alătura noi specialiștii aflați în căutarea unei cariere în departamentele Inginerie Industrială, Calitate sau Logistică.

„Noile echipamente complexe presupun și noi metode de lucru: analiza de date în timp real, mai multe decizii bazate pe tehnologie. Motorul acestei dezvoltări este echipa noastră. La fel ca și până în prezent, ne dorim să avem în continuare în fabrică cei mai buni specialiști pasionați de tehnologie, IT și automatizare”, precizează Directorul General Operations, Dr. Alexander Schubel.

DRÄXLMAIER Group furnizează producătorilor de automobile premium din întreaga lume sisteme complexe de cablaje, componente electrice și electronice centrale, interioare exclusive și sisteme de baterii pentru mobilitate electrică. Combinația dintre competențele de bază în interioare, electricitate, electronică și sisteme de baterii asigură DRÄXLMAIER o poziție unică în industrie. Astfel, compania acoperă întregul lanț de dezvoltare, de la ideea inițială, la procesul de dezvoltare și producție și până la livrarea produselor către liniile de asamblare ale producătorilor de automobile premium. Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul componente electrice și electronice. Acestea includ sisteme de cablaj multi-tensiune și înaltă tensiune, sisteme de gestionare a bateriilor și distribuitoare inteligente de energie. DRÄXLMAIER lucrează la viitorul mobilității fără emisii cu soluțiile sale pentru sisteme de baterii de joasă tensiune și de înaltă tensiune. În calitate de lider de piață pentru sistemele de interioare de automobile premium, DRÄXLMAIER Group furnizează, de asemenea, producătorilor de automobile premium sisteme de iluminat ambiental, console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu peste 60 de locații în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are peste 75.000 de angajați în întreaga lume. Pentru DRÄXLMAIER Group ca o afacere administrată de proprietar, gândirea responsabilă și pe termen lung a fost întotdeauna baza succesului economic. Prin urmare, este un element central al strategiei sale de a-și proiecta procesele de afaceri și de producție, precum și produsele sale, într-o manieră mai durabilă și în acest fel, pentru a crește competitivitatea companiei pe termen lung. În plus, DRÄXLMAIER se angajează să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

În 2019, DRÄXLMAIER Group a generat vânzări de 4,9 miliarde de euro. Printre clienții acestui membru din Top 100 al furnizorilor de componente pentru automobile se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și Volkswagen, precum și producătorii auto californieni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns