INEDIT

FOTO Colecționarul de steaguri. Profesorul de geografie are 120 de drapele de stat și de regiuni

Laszlo Balazs, profesor de geografie la Liceul „Bela Bartok” din Timișoara, are un hobby pe care l-am putea considera normal pentru un om pasionat de călătorii, continente, țări și regiuni. Putem spune că există 199 de țări în lume, dintre care 193 sunt state membre ONU. Profesorul Balazs deține 120 de drapele de state și regiuni.

RETIM

„Fiind profesor de geografie, am călătorit foarte mult prin toată Europa. Primul steag a fost cel al Greciei, pe care l-am cumpărat în timpul unei vizite acolo. Am achiziționat foarte multe drapele din locurile pe unde am călătorit, în special în Europa. Acum, însă, pot spune că majoritatea steagurilor sunt primite din diverse părți ale lumii, de la Nepal până în Asia îndepărtată, din Africa și America de Sud. Sunt de dimensiuni variate, în funcție de ce am găsit pe tarabe sau în orașele vizitate. Unele sunt cu bețișoare, altele sunt doar pânze. Cel mai mare steag este cel din Belgia. Nu l-am măsurat, dar este folosit și în parlament”, a declarat Laszlo Balazs.

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Colecționarul nu se oprește aici. Mai are de procurat destule steaguri din lumea largă, însă de acum misiunea e mai dificilă.

“Din Europa am tot. Cele de care am nevoie sunt mai greu de procurat, pentru că sunt din țări îndepărtate. În special din Asia, Africa și America de Sud. Eu nu cunosc alți colecționari din Timișoara, cu care aș putea să mai fac schimburi. Am și dubluri, care pot fi date la schimb. În Ungaria, la Budapesta, am mai văzut o expoziție de steaguri”, a mai declarat Laszlo Balazs.

Steagurile lui Laszlo Balazs sunt expuse acum la Școala Veche din localitatea Otelec.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns