Locuri din Banat

Ministrul Vela anunță planuri de dezvoltare pentru Unitatea Specială de Aviație din Caransebeș

La sfârșitul săptămânii trecute, Unitate Specială de Aviație Caransebeș, a sărbătorit șapte ani de existență. La eveniment a fost prezent și Ministrul de Interne, Marcel Vela, care la aceea vreme era primarul Caransebeșului.
Unitate Specială de Aviație Caransebeș, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, asigură acum, zi de zi, intervenții aeriene în zona de competență din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad și Bihor cu elicopterul IAR 316 Alouette și elicopterele din alte unități IGAV care o sprijină în misiunile ordonate.

RETIM

Aceștia intervin în cazul unor situații de urgență, precum inundații, incendii, accidente rutiere grave sau misiuni de supraveghere a frontierei României. Execută mereu misiuni de poliție aeriană și susține toate forțele MAI în combaterea infracționalității.

Fidelity by Iulius Mall

Ministrul Vela a promis că o să sprijine dezvoltarea unității.

„Spre exemplu, chiar acum suntem în faza de evaluare a ofertelor din procedura de licitație pentru extinderea flotei de elicoptere cu primele 6 aparate de zbor de mare capacitate, (3 pentru intervenție maritimă și 3 pentru zona montană) dintre care unul va ajunge sigur la Caransebeș. Urmează în 2021 o nouă etapă de licitație pentru diferența de 6 elicoptere din acordul cadru de achiziție a celor 12 elicoptere finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).Nu mai amintesc aici și de dezvoltarea componentei aeromedicale SMURD sau de programul guvernamental de realizare a mai multor heliporturi pentru intervenții de urgență în toată România. Totodată, specialiștii din minister lucrează la un nou proiect de finanțare europeană pentru achiziția a altor 7 elicoptere medii și mici care vor executa misiuni aeriene nemedicale, specifice Ministerului Afacerilor Interne”, a anunțat ministrul.

Marcel Vela spune că pentru Caransebeș, există un proiect special.

„Analizăm posibilitatea înființării, tot la Caransebeș, a unui Centru de pregătire pentru piloți, extrem de util celor care lucrează în acest domeniu, mai ales că numărul intervențiilor aeriene crește de la an la an. Am încredere în președintele Consiliului Județean Dunca Romeo că va susține extinderea acestor activități și în investitorii aeroportului civil că vor deschide acrtivitatea aeroportuară. Astfel, împreună și cu Aeroclubul României pe care l-am înființat la 1 Decembrie 2007, în Țara Gugulanilor cerul va fi mai frumos și zborul se va transforma din pasiune în profesiune”, a mai adăugat Vela.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns