Evenimente

Nume importante ale literaturii universale la Festival Internațional de Literatură de la Timișoara

Adam Michnik vine la Timișoara

La Timișoara va avea loc în perioada 23-26 octombrie Festivalul Internațional de Literatură (FILTM) – la Vest de Est – la Est de Vest. Ajuns la cea de-a opta ediție,  Festivalul le prilejuiește iubitorilor de literatură întâlnirea cu nume importante ale literaturii universale contemporane, alături de scriitori români de primă mărime.

RETIM

Istoricul, eseistul și jurnalistul politic Adam Michnik, îndrăgitul scriitor rus Evgheni Vodolazkin, scriitorul american de origine română Andrei Codrescu și José Luís Peixoto, cel mai important scriitor portughez din nou generație, se află pe lista invitaților. Întâlnirile vor avea loc în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara în serile de 23, 24 și 25 octombrie, începând cu ora 18.00

Fidelity by Iulius Mall

Tema ediției este „Libertatea: Între istorie și literatură”, iar programul include lecturi publice în premieră și dezbateri pornind de la tema aleasă pentru a marca cei 30 de ani de la Revoluția din 1989.

„FILTM aduce, în viitoarea Capitală Culturală Europeană, nume de rezonanţă ale literaturii de pe continent şi din lume. Vă aşteptăm alături de scriitori, istorici, universitari şi jurnalişti importanți la lecturi, dialoguri, dezbateri şi polemici. După 30 de ani de la Revoluţie, ne bucurăm de libertate, între literatură şi istorie. Veniţi să scriem împreună patru zile de istorie literară!”, spune Robert Șerban, președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara.

Un moment aparte în program îl reprezintă seara dedicată scriitorilor timișoreni și dialogului despre libertate, libertate de expresie, despre rolul scriitorului în cetate, în Timișoara, primul oraș românesc liber. Evenimentul va avea loc în ultima seară a Festivalului: sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 18.00, la Librăria „La Două Bufnițe”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns