luni, februarie 24, 2020
Evenimente

“O scrisoare pierdută” se joacă miercuri seara pe scena Naționalului la Timișoara

Este una dintre cele mai cunoscute piese de teatru românești scrise vreodată. O comedie siropoasă despre România și necazurile din politică, la fel de mondene astăzi cum erau și când Ion Luca Caragiale a scris-o, “O scrisoare pierdută” spune o poveste pe care fiecare dintre noi ar trebui să o audă și vadă pusă în scenă măcar o dată în viață.

Campanie electorală undeva, în provincie. Avocatul Nae Caţavencu vrea să fie ales cu orice chip, drept pentru care nu se sfieşte să îl şantajeze pe Tipătescu, tînărul prefect al judeţului, cu scrisoarea de amor pierdută de iubita lui, Zoe Trahanache, soţia şefului local al partidului, ”prezident în numeroase comitete şi comiţii”. 

Zoe se foloseşte de toate argumentele să îşi convingă iubitul şi soţul să cedeze şantajului şi, deşi izbuteşte, politica “de la centru” impune un necunoscut: Agamemnon Dandanache. Între timp, versatul Trahanache nu stă degeaba, balanţa se înclină în sens invers, şantajistul devine şantajat, şedinţa de numire oficială a candidatului se încheie cu o bătaie organizată de poliţistul Pristanda în înţelegere cu “şeful”.

Caţavencu îşi pierde pălăria în care ascunsese scrisoarea buclucaşă care, cu inocentul ajutor al Cetăţeanului turmentat, ajunge din nou în posesia frumoasei şi necugetatei Zoe. 

Piesa se joacă miercuri, 13 noiembrie, în sala mare a Teatrului Național Timișoara. Pentru reprezentație au mai rămas aproximativ 30 de bilete, care pot fi achiziționate online sau direct de la fața locului. Piesa începe la orele 19.

Pagina evenimentuluiBilete

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns