Locuri din Banat

Povestea istorică și culturală a cartierelor din Timișoara, afișată pe 80 de panouri informative

FOTO spotlight-timisoara.eu

80 de panouri informative au fost amplasate în cartierele Iosefin, Elisabetin, Fabric, Cetate și Giroc, pentru a spune povestea istorică și culturală a locurilor, în cadrul unui proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte. Inițiativa culturală se numește Spotlight Heritage Timișoara și aparține Universității Politehnica Timișoara prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia, pusă în practică cu ajutorul studenților și a profesorilor din cadrul UPT.

RETIM

Spotlight Heritage Timișoara îmbină realul și virtualul pentru a promova și pune în lumină 5 dintre cartierele istorice ale Timișoarei. Oamenii sunt invitați să înțeleagă Timișoara altfel. Informațiile istorice sunt însoțite de secvențe de amintiri personale, ale unor locuitori sau vizitatori, în română și engleză.

Fidelity by Iulius Mall

Toate informațiile din cadrul expoziției stradale pot fi accesate și în format digital. Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara”.

Este un proiect care se adresează atât timișorenilor, cât și celor care vizitează Timișoara și pune în valoare locuri emblematice pentru identitatea orașului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns