Oameni din Banat

Timișoara își răsplătește cel mai puternic investitor cu titlu de Cetățean de Onoare

Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni, 9 septembrie, propunerea primarului Nicolae Robu, privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare pentru Iulian Dascălu, creatorul rețelei Iulius Mall.  

Distractie pe patine

Iulian Dascălu s-a născut la data de 21 iulie 1969, Iaşi, România. Iulian Dascălu este primul român care a dezvoltat un centru comercial de tip mall. Începând cu anul 2000, a creat cu succes reţeaua naţională Iulius Mall, în patru mari oraşe din România, deţinând un portofoliu compus din peste 300.000 mp de spaţii de retail: Palas Iaşi, Iulius Town Timişoara, Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj şi Iulius Mall Suceava.

RETIM

Toate mall-urile dezvoltate sunt lider de piaţă la nivel regional, devenind un adevărat stil de viaţă pentru locuitori. Anual, peste 68 de milioane de persoane îşi petrec aici timpul liber. Iulian Dascălu este proprietar al grupului IULIUS, singura companie din România specializată în dezvoltarea şi operarea de proiecte de tip mixt .

Totodată, IULIUS se află în topul celor mai mari dezvoltatori şi operatori de centre comerciale de tip mall din România. În cei peste 20 de ani de activitate, compania a revoluţionat piaţa de real-estate, fiind o companie vizionară care a implementat concepte înpremieră: primul ansamblu urbanistic mixt şi primul mall din afara Bucureştiului.

A dezvoltat peste 300.000 mp de spaţii moderne de retail, în patru mari oraşe: la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napocaşi Suceava. Ansamblul mixt PALAS IAŞI şi reţeaua naţională IULIUS MALL reprezintă realizări cu un impact deosebit asupra comunităţilor, devenind repere de regenerare urbană şi economică pentru oraşele în care au fost realizate. Toate dezvoltările construite, amplasate în locaţii ultracentrale, sunt lider de piaţă în oraşele în care se află, au un impact regional şi au devenit un adevărat stil de viaţă pentru locuitori. Prin proiectele realizate, a avut un rol important în dezvoltarea urbanistică şi economică a oraşelor alese pentru planurile sale de afaceri.

Iulius Town, orașul din oraș care va atrage anual peste 20 de milioane de vizitatori

După ce a creat în capitala Moldovei unul dintre cele mai frumoase proiecte de regenerare urbană din România, Iulian Dascălu a hotarât să implementeze şi la Timişoara, în premieră regională, conceptul de „oraş în oraş”. În septembrie 2015, omul de afaceri începea lucrările la Iulius Town Timişoara, proiect de revitalizare urbană a zonei din imediata vecinătate a Iulius Mall. Creat după conceptul „lifestyle center”, acesta reprezintă cel de-al doilea proiect de tip mixt din portofoliu. Iulius Town a fost inaugurat pe 30 august 2019, iar cu această deschidere, suma investită la Timişoara, din 2005 şi până în prezent, depăşeşte 442 milioane de euro (incluzând Iulius Mall Timişoara şi cea mai înaltă clădire de birouri din România, aflată în construcţie).

Aceasta reprezintă cea mai mare investiţie privată realizată la Timişoara. Iulius Town este dezvoltat de compania IULIUS în parteneriat cu Atterbury Europe, fiind oraşul construit în oraş pentru a susţine comunitatea locală. Iulius Town reprezintă un proiect regional, care va atrage anual peste 20 de milioane de vizitatori din Timişoara, judeţele limitrofe şi din ţările din proximitate, Serbia şi Ungaria.Totodată, prin centrul său modern de business, va atrage tot mai multe companii şi va facilita crearea de locuri de muncă. Iulius Town are o suprafaţă total construită de 443.000 mp şi include: un pol regional de business, cu 100.000 mp şi 4 clădiri clasa A, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane; cea mai mare zonă de cumpărături dinafara Capitalei, 120.000 mp şi 450 de magazine; 3 săli de evenimente cu o capacitate de 1.000 de persoane; o varietate de restaurante şi cafenele tematice; 12 săli de cinema; prima grădiniţă din oraş cu predare în sistem britanic; cel mai mare centru de fitness din România; numeroase opţiuni de recreere.

Parcul de 8,7 milioane de euro

Noutatea principală pentru comunitate o reprezintă parcul, investiţie în valoare de 8,7 milioane de euro. Acesta integrează 10.000 de arbuşti, 1.400 de arbori de talie mare, suprafeţe generoase acoperite cu gazon special, un lac, un carusel veneţian, un foişor, alei de promenadă şi piaţete pentru evenimente şi târguri în aer liber.

Iulius Town a presupus investiţii semnificative în infrastructură, în valoare totală de 13 milioane de euro(proiectare, consultanţă, tunel, infrastructură adiacentă, străzi modernizate, terenuri donate etc). Străzile din proximitatea proiectului au fost lărgite şi modernizate, iar un tunel auto cu două benzi pe sens, care traversează ansamblul, contribuie la fluidizarea traficului din zonă, plus crearea de spaţii de parcare. Toate aceste investiţii au fost sau urmează a fi donate municipalităţii.

Contribuţiile directe la bugetul local furnizate de Iulius Town sunt estimate la peste 6,5 milioane de euro pe an din impozitele pe clădiri.Iulian Dascălu a investit în Timişoara şi nu numai, prin grupul de companii pe care îl deţine, peste 900 milioane de euro. Prin proiectele create, a avut un rol important în dezvoltarea urbanistică, dar mai ales în cea economică a oraşelor alese pentru planurile sale de afaceri, presa naţională de business l-a inclus în prestigioase topuri naţionale ale celor mai valoroşi manageri şi oameni de afaceri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns