Evenimente

Artă din Epoca de Gheață. Expoziție cu cele mai importante creații din Europa, la Muzeul Național al Banatului

Venus de la Hohle Fels

Muzeul Național al Banatului, cu susținerea Consiliului Județean Timiș, vă invită într-o călătorie fascinantă prin trecutul umanității. Joi, 27 iulie 2023, de la ora 18:00, Sala de Marmură a Castelului Huniade se deschide pentru vernisajul expoziției „Arta și Arhetipurile Epocii de Gheață”.

RETIM

Puteți să admirați 23 de replici ale operelor de artă paleolitice, provenite din situri renumite din Germania, Franța, Cehia, Slovacia și Rusia. Aceste creații artistice datând între 42.000 și 11.700 de ani î.Hr., își dezvăluie frumusețea și complexitatea, demonstrând importanța artei în timpurile de demult.

Punctul culminant este reprezentat de Venus de la Hohle Fels, cea mai veche figurină feminină cunoscută, sculptată acum 40.000 de ani dintr-un colț de mamut. Este cu siguranță o piesă ce nu doar stârnește curiozitatea, ci și aduce o notă de admirație pentru meșteșugul și priceperea creatorilor ei. O particularitate deosebită a expoziției este modul în care operele de artă au fost reproduse – din același material folosit pentru creația originală. Expoziția se transformă astfel într-o fereastră către tehnica și metoda de creare a acestor artefacte, oferindu-vă o perspectivă unică asupra meșteșugurilor străvechi”, transmit reprezentanții muzeului.

Fidelity by Iulius Mall

Creată în colaborare cu experții de la Universitatea din Tübingen și pusă în scenă de Grupul de Lucru Weltkultursprung din Germania, expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii octombrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns