Locuri din Banat

VIDEO Imagini rare cu arborele gigant Sequoia din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Are 200 de ani

Imagini aeriene rare cu arborele gigant Sequoia care s-a dezvoltat în mijlocul unei păduri din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre puținele exemplare existente în țara noastră, publicate de reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

RETIM

Exemplarul Sequoia din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului are peste 45 de metri în înălțime, o circumferință de peste 5,7 metri, specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva estimând vârsta la aproximativ 200 de ani.

Fidelity by Iulius Mall

„Nimeni nu știe istoria acestui arbore gigantic, cum a apărut și cum s-a dezvoltat în zona Banatului, specia fiind una de origine nord-americană. În România există foarte puține exemplare de sequoia, însă cel din Parcul Semenic – Cheile Carașului este unul din puținele care s-au dezvoltat în mediul natural, într-o pădure. Arborele s-a adaptat perfect la condițiile climatice din țara noastră, la o altitudine de aproape 700 de metri”, arată reprezentanții Romsilva.

 Parcul Național Semenic- Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

sursa foto/video Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns