Rețete bănățene

Inspirație în bucătărie, la un click distanță! Doi bucătari timișoreni ne împărtășesc rețetele lor

noriel.ro Crăciunul și Revelionul sunt două momente speciale în care ne dorim să ne bucurăm de mâncăruri delicioase și să îi impresionăm pe cei dragi cu preparate inedite. Dacă sunteți în căutarea unor idei de rețete pentru aceste ocazii, vă recomandăm să vizitați site-urile a doi bucătari timișoreni, care ne oferă zeci de rețete pas cu pas, cu fotografii și sfaturi utile.

RETIM

Laura Laurențiu este o pasionată de gătit, care își împărtășește rețetele pe blogul său Rețete cu Laura Laurențiu. Aici veți găsi rețete tradiționale, dar și moderne, de la aperitive și supe, până la prăjituri și conserve.

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

De exemplu, Laura vă dă o rețetă extraordinară de Cârnați de casă proaspeți, din carne de porc, gustoși și suculenți  sau Jumări și untură de porc făcute în casă – rețetă simplă pas cu pas  și chiar Sangerete, caltabosi si toba – ca la mama acasa. De asemnea, găsiți inspirație și pentru dulciuri, cum ar fi: Fursecuri cu lămâie lemon crinckles – biscuiți crăpați – rețeta detaliată sau Prăjitura Temeswar – foi de bezea cu nucă și trei creme delicioase – rețetă pas cu pas.

Nicolae Tomescu este un chef profesionist, care a lucrat în restaurante din România și din străinătate, și care își împărtășește rețetele pe site-ul său Chef Nicolaie Tomescu. Aici veți găsi rețete sofisticate, dar și ușor de realizat, de la preparate cu carne, pește și legume, până la deserturi rafinate și băuturi aromate. Pentru sărbători, Nicolae ne propune rețete de friptură de porc cu sos de muștar, plăcintă cu dovleac în straturi fără frământare, dar și alte preparate delicioase, cum ar fi cozonac însiropat cu vinars fără frământare cu nucă,  sau Prăjitură Jerbo sau Greta Garbo cu umplutură generoasă de mac, dulceață de caise și glazură de ciocolată albă

Vă invităm să descoperiți aceste două site-uri culinare, care vă vor inspira să gătiți cu drag și să vă bucurați de sărbători alături de cei dragi. Poftă bună!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns