Evenimente

Banat Brunch la castel. Mâncare bună și povești din istoria locului vă așteaptă la Rudna

FOTO arhiva
Ghidul Banatului

O nouă ediție Banat Brunch se pregătește pentru data de 7 august, într-un loc încărcat de istorie, cu preparate de poveste. Este vorba de conacul nobiliar Nikolici, de la Rudna, unde localnicii vă așteaptă cu mâncare bună și multe povești interesante din istoria „castelului” și satului.

RETIM

„În mijlocul pustei și al istoriei întortocheate a Banatului, în curtea Castelului Nikolici din satul Rudna, vă invităm să aflați frânturi din poveștile Imperiului, să stați de vorbă cu localnicii și, desigur, să gustați din preparatele de la Castel! Și de această dată, călătoria noastră înseamnă mai mult decât gastronomie și încearcă să contribuie la eforturile proprietarilor de salvare a unui patrimoniu local de o valoare incomensurabilă prin prezentarea Castelului Nikolici și a istoriei sale. Alături de noi în acest demers se vor afla și membrii trupei timișorene The other you”, anunță organizatorii.

Fluturi și albine vii - expoziție

Înscrierile se fac pe www.eat-local.ro

Program:

11:00 – 13:00 Brunch în curtea Castelului Nikolici.
Concert formația „The other you”
13:00 -15:00 Vizită în Castel și la Capela unde sunt îngropați membrii Familiei Nikolici
Vizită la Biserica Sârbească construită de Baronul NikoliciPlimbare pe malul Timișului – platanul de 400 de ani
Vizită în ferma de animale de la Castel

Meniu:

Aperitiv
Platouri cu brânză de oaie și capră; telemea de vacă; unt de casă; smântână de casă; ouă și cârnați de casă; pâine de casă cu zacuscă; pastă de untură cu jumări de porc vietnamez; salată de vinete; salată de castraveți de grădină și roșii; pastă de conopidă cu usturoi
Fel Principal
Supă de salata verde cu zdrențe de ouă și usturoi verde; supă de roșii cu fleichițe (tăiței) și frunze de țelină; carne de porc vietnamez rumenită în tavă la cuptor cu cartofi cu brânză de capră, smântână și verdețuri; varză proaspătă călită cu mărar.
Desert
Prăjitură cu mălai în tavă cu miere de albine; chec cu fructe de vară și nuciBăuturiApă de la fântână; sirop de salcâm; sirop de nuci verzi; sirop de căpșuni; ceai de ginkgo biloba.
Ateliere și producători locali: miere de albine; lavandă; sucuri și siropuri de casă; usturoi de Banat; săpun de casă.

Atelier de împletitul lânii.

Familia Nikolici de Rudna a fost una dintre cele mai distinse familii de origine sârbă din Ungaria, un nume de referință pentru nobilimea din Timiș la sfârșitul secolului 19.

Înscrierile se fac pe www.eat-local.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns