Evenimente

Breasla Ghizilor vă invită, să aflați istoria cartierului timișorean Cetate, la un tur organizat

După atâta timp în care am fost prizonierii propriilor locuințe, cu toții ne dorim să ieșim la aer. Breasla Ghizilor vă întreabă: cât de bine vă cunoașteți orașul și vă invită să-l descoperiți la unul din tururile organizate în fiecare sâmbătă.

Distractie pe patine

„Știați ca Matia Corvinul a locuit mai mult la Timișoara decât la Cluj? Știați că acum 450 de ani Timișoara era un oraș turcesc cu 8 geamii, hammam, bazar și harem? Știați că Eugeniu de Savoya a ținut neapărat să intre triumfal în Timișoara chiar de ziua lui? Știați că aproape toate cladirile din cartierul Cetate sunt construite pe fundații de lemn, chiar și cele de la 1900? Știați că cetatea bastionară a Timișoarei era mai mare decat cea de la Alba Iulia, iar demantelarea ei a durat mai bine de 10 ani? Știați că la 1910 pentru construirea palatelor din Piața Victoriei Primăria elibera autorizație de construcție pe 2 ani, iar antreprenorii reușeau să le termine înainte de termen?”, la toate aceste întrebări, vă răspunde un ghid profesionist cu ocazia trurului pe care îl faceți în cartier.

RETIM

Participarea la tur se face doar în baza înscrierii (completând formularul: https://forms.gle/BzDk6ckJXCsuD5q56 ) și a mailului de confirmare primit  în termen de 48h.

Tarif: 40 lei / persoană (de plătit la tur). Mai multe puteți afla de pe pagina oficială a Breslei Ghizilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns