Evenimente

Călătorie de neratat, în Munții Poiana Ruscă, dedicată bănățenilor. Cum te poți înscrie la tura de drumeții în natură

Prietenii Naturii Banat organizează o tură de drumeții în natură tocmai în Munții Poiana Ruscă, de la capătul Banatului, pentru cei care vor să redescopere călătoriile pe poteci pentru un weekend. 

RETIM

Experiente pitoresti realizate de către cei de la Prietenii Naturii îmbină drumeția montană cu traditia si cultura locala. Tipicul acestor excursii corespund urmatoarelor descriei: peisaje montane superbe, autenticul si traditionalul local. Aceste excursii sunt organizate pentru a sprijini comunitatile locale prin ecoturism. Asadar, călătorii stau la la localnici, gusta din produsele localnicilor, drumetesc pe potecile localnicilor, de regula poteci nemarcate si care ii duc in locuri minunate.

Fidelity by Iulius Mall

“In acest “peisaj” se incadreaza drumetia din Poiana Rusca ce se va desfasura pe potecile Batranei, adica potecile ce ne conduc spre o lume mai putin vazuta in care descoperim case vechi de peste 100 de ani, sate parasite, dar si localnici minunati. Cum vom pleca? Vineri in jurul orei 17-17.30, din Timisoara si ne intoarcem duminica in jurul orei 19.Pe langa drumetie, excursia are si un caracter umanitar, vom sprijini un localnic greu incercat de viata prin donarea de alimente”, scriu cei de la Prietenii Naturii Banat.

Drumeție intensitate medie – sambata, 600-700 m diferență de nivel, 15 km lungime traseu; duminică 200-300 metri diferență de nivel, 7-8 km lungime traseu. Numarul de participant si conditiile de desfasurare pot fi influentate de regulile privind combaterea epidemiei de COVID-19. Pentru inscrieri, scrie-le un mesaj celor de la Prietenii Naturii Banat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns