Locuri din Banat

Aventură în Munții Cernei, cu urcare pe vârful care poartă numele unei prințese războinice

Aventurierii și iubitorii de natură pot răsufla la propriu ușurați în vârf de munte, în cadrul unei ture organizate în Munții Cernei, printre cei mai frumoși și sălbatici din toată zona de vest a țării. Tura va culmina cu o urcare pe un vârf considerat loc de legendă. Basmele locurilor spun ca Arjana ar fi fost o prințesă războinică ascunsă într-un castel magic, situat dincolo de tărâmul oamenilor. 

Distractie pe patine

Basmele munțomanilor spun că Arjana e un munte „greu de ucis”, sălbatic și dificil, un munte magic de calcare albe singular printre șisturile cristaline ale Cernei. Legendele mai zic ca mulţi temerari au pornit în cucerirea acestui vârf magic, ce necesită o zi de vară până-n seară de hălăduit, însă doar o parte au reușit să afle calea până la sălașul prințesei.

RETIM

„Astfel se face că in acest weekend de noiembrie, vom porni pintr-un peisaj de toamna de poveste, în încercarea noastră de a trece testul Arjanei, a-i cuceri înălțimile și a-i gusta tainele. Deci haideți la drum! Traseul este de dificultate medie destinat persoanelor ce nu au frica de inaltime si au o conditie fizica buna!

Vom pleca vineri din Timisoara ora 16 pentru a ajunge si a ne caza pentru 2 nopti la Motel Dumbrava, pe Valea Cernei, locul de unde va incepe traseul nostru de sambata! A doua zi vom pleca dis de dimineata in aventura noastra spre Vf. Arjana, ce va dura aproximativ 10 ore, si in care ne vom bucura de frumusetea si maretia Muntilor Cernei. Duminica dupa ce ne vom face bagajele, vom parasi pensiunea si vom face un traseu de aproximativ 3 ore prin catunele Inelet si Scarisoara”, scriu cei de la Arian Adventures.

Dacă te încadrezi și tu în această descriere, trebuie să dai un mesaj paginii Arian Adventures pentru mai multe detalii și înscrieri! Toata activitatea noastra din weekend se va desfasura in judetul Mehedinti, judet situat in scenariul verde in ceea ce priveste numarul de cazuri de Covid. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns