Evenimente

Campusul Nokia se deschide vizitatorilor. Puteți vedea primul telefon creat vreodată, de Alexander Graham Bell

În acest an, în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, porțile Campusului Nokia din Timișoara se redeschid și se transformă pentru a V-a oară în muzeu, pentru o noapte, în 13 mai, începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții în Campusul Nokia de pe bulevardul Republicii, nr. 21 din Timișoara.

RETIM

„Suntem încântați să anunțăm că la această ediție a Nopții Muzeelor, în centrul atenției va fi expoziția Bell Labs, sosită recent de peste Ocean, care cuprinde unele dintre cele mai marcante simboluri alte tehnologiei – primul telefon creat vreodată, realizat de Alexander Graham Bell, dar și macheta primului tranzistor, a cărui invenție a fost un punct de cotitură în istoria tehnologiei și a fost recunoscută prin acordarea Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1956. Acestea sunt doar două dintre exponatele cu care îi așteptăm pe toți cei curioși să ne treacă pragul”, au anunțat organizatorii.

Fidelity by Iulius Mall

Surpriză de la Radio Timișoara

Tot aici sunteți așteptați și de reprezentanții Radio Timișoara, care vor expune o serie de aparate de epocă din istoria radioului, dar vă pregătesc și o supriză.

Este un eveniment la care participăm pentru al doilea an consecutiv. Mulțumiri partenerilor noștri care ne-au invitat anul trecut, când a fost un succes. Vom fi și anul acesta acolo, cu o parte, spunem așa, de muzeu, exponate de muzeu din istoria radioului, dar și cu o componentă de actualitate și de interactivitate. Vom pune la dispoziția curioșilor un mini studio de radio, unde ei se vor putea simți, ca spunem, niște știriști. Vor avea posibilitatea înregistreze o știre, într-un buletin de știri, pe care apoi îl vom pune la dispoziție într-un format electronic, pentru a se asculta și acasă”, spune Aurelian Teculescu, directorul Radio Timișoara.

Nu vor lipsi din expoziție nici tehnologiile actuale dezvoltate de Nokia în domeniul telecomunicațiilor, roboții sau cele mai recente proiecte la care lucrează colegii noștri în cadrul Nokia Romania Innovation Garage, dar nici exponatele – vechi și noi – puse la dispoziție de partenerii noștri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns