INEDIT

Carte regală de bucate, inspirată de Săvârșin

Ghidul Banatului

”Patru castele în patru anotimpuri” este titlul cărții de bucate semnată de Majestatea Sa Margareta. Urmând îndemnul Editurii Curtea Veche, Custodele Coroanei a decis să revină cu o nouă carte de rețete folosite la mesele, recepțiile și dineurile din reședințele regale: Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Castelul Săvârșin și Palatul Elisabeta.

RETIM

Lucrarea a fost pregătită la Castelul Regal de la Săvârșin, din județul Arad, singura reședință privată a Familiei Regale din România.

Fluturi și albine vii - expoziție

”Cifra patru are mai multe înțelesuri în carte. În afară de patru anotimpuri și patru reședințe regale, există patru ocazii în jurul cărora gravitează rețetele: evenimentele de importanță statală, ceremoniile publice, ocaziile private și întâlnirile de familie. În fine, ca un amuzament, patru au fost și sursele de inspirație pentru rețete: istoria, prietenii, familiile regale și propriile descoperiri făcute în diverse cărți de bucate sau pe internet. Poftă bună și călătorie plăcută prin anotimpuri și prin castelele regale ale României!”, notează Majestatea Sa Margareta.

Printre cei care au colaborat la pregătirea cărții se află și cel mai longeviv maestrul bucătar al castelului, Viorica Luciana Călin din Săvârșin. Întregul proces de preparare a bucatelor, precum și rezultatul final, cu întregul protocol de aranjare a mesei sunt surprinse in imagini de către fotografii și colaboratorii Casei Regale Daniel Angelescu, Cristian Coposesc și Alexandru Soare. Cele mai multe rețete au fost puse în practică, iar procedeul a fost fotografiat la Castelul Regal de la Săvârșin.

Este cea de-a patra carte scrisă de Majestatea Sa Margareta a României, după ”Săvârșin. Detaliul”, ”Susține cu a ta mână Coroana Română” și ”Carte regală de bucate”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns