Evenimente

Cea mai importantă lectură publică din România are loc la Timișoara, într-un context fără precedent

Cea de a cincea ediție a celei mai importante lecturi publice românești are loc într-un context fără precedent. Evenimentul Concentrica 2020, organizat de Biblioteca Județeană „Sorin Titel”, încearcă să integreze artistic măsurile impuse de gestionarea pandemiei.

Distractie pe patine

”Astfel, suprafața de desfășurare va fi delimitată de șevalete și bandă avertizoare. Scaunele vor fi ocupate de participanți noi și vechi. În carne și oase și în… fotografii de la manifestările B.J.T. din anii precedenți. Această juxtapunere e, deopotrivă, un semn de nostalgie și speranță, instituția promovând lectura (și) ca formă de coeziune socială. Cartea parcurge comunitatea, comunitatea parcurge cartea. Reprezentantele și reprezentanții fiecărui grup vor citi câte un poem. Va fi lecturat integral volumul Cellalt geamăn, (Facla, 1972), de Traian Dorgoșan (1935 – 2017), „regele” boemei timișorene și unul dintre cei mai rafinați autori ai generației sale. Sub titlul Imperiul marelui ridicol, B.J.T. a realizat în 2019 integrala poetică Traian Dorgoșan”, transmit organizatorii.

RETIM

Alături de Pătura care citește, Lecturi aprinse și LitVest, ConCentrica este unul dintre proiectele Bibliotecii Județene Timiș, sprijinite de CJ Timiș, care au transformat Timișoara în Capitala lecturilor publice.

ConCentrica 2020 are loc joi, 25 iunie, la ora 12, în Piața Libertății.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns