INEDIT

Celebra carte de bucate, creată de „Tanti Rezi”, în urmă cu 150 de ani, prezentată la Timișoara

Descoperă autenticul din bucătărie într-o seară plină de povești și savoare la evenimentul „Lecturile Culinaria Banatica (7) – „Carte de bucate de la Szeged”

Distractie pe patine

Pe 10 noiembrie, între orele 18:00 și 20:00, la Casa Calfelor Kolping, ești invitat să descoperi autenticul, într-o seară deosebită dedicată bucătăriei tradiționale. Intrarea este liberă, așa că nu ai nicio scuză să ratezi acest eveniment deosebit.

RETIM

În centrul atenției se află „Cartea de bucate de la Szeged,” o comoară culinară, cu o istorie ce se întinde pe parcursul a 150 de ani. Această carte a fost creată de bucătăreasă „tanti Rézi,” sau Tereza Doletsko, în urmă cu mai bine de un secol, și a devenit un adevărat simbol culinar în Szeged, Ungaria. Această carte nu este doar un simplu ghid de rețete, ci și o mărturie a tradițiilor culinare bănățene și a pasiunii pentru gătit care s-au transmis de-a lungul generațiilor.

Evenimentul se anunță a fi o seară plină de povești culinare și savoare autentică, oferind participanților șansa de a se conecta cu istoria și cultura bucătăriei din Bănăț. În plus, cei prezenți vor avea ocazia de a degusta preparate tradiționale bănățene inspirate din rețetele din „Cartea de bucate de la Szeged.”

Evenimentul „Lecturile Culinaria Banatica (7) – „Carte de bucate de la Szeged”” reprezintă o ocazie unică de a explora tradițiile culinare și culturnice ale Bănățului, într-o atmosferă prietenoasă și autentică.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns