luni, iunie 27, 2022
Locuri din Banat

Cinci locuri de camping din Banat unde să petreci câteva zile departe de agitația orașului

Fie că sunteți amatori de mers cu cortul sau că aveți o rulotă proprie, cu care vă place să explorați natura în toată splendoarea ei, în Banat există mai multe locații care oferă cazare în mijlocul acesteia. Am găsit cinci unități de campare, cu cortul sau rulota, de peste tot din Banat. Prețurile sunt modice, condițiile, mai mult decât bune, iar experiența? Una de neegalat dacă e să o comparăm cu un hotel sau o pensiune.

Fidelity by Iulius Mall

Camping Internațional Timișoara

Puțină lume știe că există un camping perfect funcțional chiar în Timișoara, situat la intrarea în Pădurea Verde. Intrarea în camping se face de pe drumul European 70, care leagă orașul de toată zona de vest a țării, de aeroport și de centrul orașului. Există 40 de căsuțe unde vă puteți caza, dar și locuri speciale pentru corturi și rulote dotate cu tot ce aveți nevoie pentru câteva zile confortabile în mijlocul naturii, la câțiva kilometri de centrul orașului.

Căsuțele din Groși

Situat în Groși, un sat din județul Timiș cu 80 doar de locuitori și atestat încă din anul 1508, acest loc de campare este ideal pentru cei care vor să stea fie la căsuțe, fie cu cortul. Amplasată la poalele dealurilor și întinsă pe o suprafață de peste 15.000mp, proprietatea oferă o oază de liniște și relaxare pentru toți cei care vor să se regăsească și să respire un aer cu adevărat curat.

Camping La Livadă – Iabalcea

Iată un camping extrem de accesibil pentru reșițeni. Situat în inima superbelor Chei ale Carașului, campingul La Livadă dispune de locuri de campare pentru corturi sau autorulote. Prețurile? 20 de lei pe zi prima opțiune sau 30 de lei a doua, deci accesibile. Campingul este mărginit de aluni, stejari, arțari și miresme florale care mai de care mai îmbietoare. 

Camping Trei Ape

Unul dintre cele mai renumite campinguri din zona Banatului, la Trei Ape puteți să vă cazați în căsuțe, în cort sau cu rulota. Aveți posibilitatea de a găti, de a vă face toaleta personală la unitățile sanitare pentru bărbați și femei, de a petrece timp în grădina de vară sau de a vă relaxa în natură. Fiind situat în Brebu Nou, acest camping poate fi punctul de plecare ideal spre destinații precum Cheile Nerei, Peştera Comarnic, Calea Ferată Anina-Oraviţa, Munții Semenic, Muntele Mic, Cascada Bigăr și multe altele.

Camping Valea Beiului

Dacă vreți să campați în Munții Aninei, de o frumusețe ieșită din comună, de-a dreptul rupți de tot ce înseamnă oraș, forfotă și tehnologie, campingul Valea Beiului din Sasca Montană este locul ideal pentru voi. Se ajunge mai greu aici, după câteva drumuri de pământ care pot fi mai greu de trecut pentru mașinile mici, dar nu imposibil. Odată ajunși la camping însă, sunteți doar voi și natura. 

sursa foto: cucortu.ro/Ghidul Banatului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns