Evenimente

Concurs de Ziua Timișoarei. Lucrarea câștigătoare va fi expusă la Muzeul de Artă din Timișoara

Cu ocazia Zilei Timişoarei, Primăria Municipiului Timișoara, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara, Uniunea Artiștilor Plastici, Liceul de Arte Plastice, Confindustria România, Asociatia Fucina italica Griselini și Junior Chamber International, organizează în perioada 31 iulie – 3 august 2020, în Piața Unirii, prima ediție a expozitiei-concurs ART United.

RETIM

„În decorul Pieței Unirii, într-o atmosferă de jazz, muzică clasică și ambientală, vom putea admira lucrările artiștilor participanți la competiție timp de 4 zile consecutive,iar asociația artiștilor plastici Romul Ladea va organiza un vernisaj, cu lucrările membrilor, la galeria Bastion. Este un festival care promovează tinerii ca resursă și punct de referință pentru comunitate și protagoniști ai acțiunilor și mișcărilor culturale și sociale care contribuie la dezvoltare și inovație socială. Apelul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din toate departamentele și formele de învățămînt de artă și design și își propune să promoveze arta contemporană a noilor generații și a tinerilor artiști emergenți, oferindu-le oportunitatea de promovare a expresiei și creației artistice proprii”, arată organizatorii.

Fidelity by Iulius Mall

Pentru a se putea califica la concurs, participanţii trebuie să expună timp de 4 zile (31 iulie – 3 august 2020), în Piaţa Unirii o lucrare sau o instalație realizată cu orice material, brut sau manipulat, cu suporturi sau obiecte și forme expresive atât tradiționale, cât și inovatoare, în deplină libertate artistică.

De asemenea, concurenţii trebuie să se înscrie şi să posteze maxim 5 poze cu lucrarea expusă pe pagina de facebook a evenimentului pâna în data de 31.07.2020. Postarea trebuie să conţina numele, vârsta, secţia sau specilalizarea la care participantul este înscris în cadrul Facultăţii de Arte și Design.

Un juriu de experți acreditați va evalua lucrările pentru identificarea a trei câștigători și vor fi acordate 3 premii:

Premiul I – o excursie (la alegere) la Florența, Milano sau Roma și oportunitatea de a expune lucrarea la Muzeul de Artă Timișoara pentru 30 de zile.
Premiul II – 500 de Euro.
Premiul III – 300 de Euro.

Premiul I, prânzul și cina în stil italian sunt asigurate pentru artiştii participanți la concurs de către Confindustria România şi Asociaţia Fucina italica Griselini, iar voluntariatul pentru eveniment va fi coordonat de către Junior Chamber International.

Participanții se pot înregistra la concurs până la data de 30.07.2020. Înscrierile se fac pe grupul de facebook “ Concursul  ART united 2020” iar regulamentul se găsește pe pagina de facebook “ART united”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns