Evenimente

Crâmpeie de PLAI la Timișoara. Cunoscutul festival revine cu documentare, experiențe culinare și muzică

FOTO ARHIVĂ

La a 15-a ediție, PLAI se întâmplă diferit.  Organizatorii anunță că dincolo de realitatea nouă în care trăim și în care grija pentru noi toți trebuie să fie în prim-plan, pentru echipa PLAI a fost important să păstreze vii și celelalte valori care ne-au adus împreună: puterea colaborării în comunitate.

RETIM

„În acest spirit, în 2020 am gândit evenimente distanțate într-o săptămână care să aducă în prim-plan o parte din partenerii culturali din comunitatea locală. Fiecare zi din ediția acestui an este o celebrare a diversității locale. Dacă până acum PLAI a adus o lume întreagă la Timișoara, anul acesta ne bucuram de universul local. E important să ne luăm timp și să apreciem valorile și unicitatea locală, diversă și specială, pe care trebuie să o apreciem mai des”, arată organizatorii.

Fidelity by Iulius Mall

Timp de o săptămână, în perioada 11 – 17.09.2020, fie că sunt, documentare, experiențe culinare, muzică, proiecții dancescreen, pop-up art shopping sau mindfulness, puteți să vă bucurați de crâmpeie de PLAI în diferite părți ale orașului Timișoara.

Program Crâmpeie de PLAI // 11 – 17 Septembrie

11.09 | Parcul Scudier | PLAI Memory Lane

O călătorie printre amintirile dragi acumulate în acești 15 ani împreună!

12. 09 | FABER| Worldmusic Documentaries

20:00 Gurrumul
Un documentar, lansat în 2018 la Berlin Film Festival, despre viața lui Geoffrey Gurrumul Yunupingu – una dintre cele mai apreciate voci din Australia. Nevăzător din naștere, el și-a găsit scopul prin muzică, inspirit de comunitatea sa de pe insula Elcho.

21:45 Beats of the Antonov
Documentează conflictul de pe frontul revoluționar sudanez, în regiunile Nilul Albastru și Munții Nuba, concentrându-se în special pe rolul muzicii în a ajuta comunitățile afectate să se mențină cultural și spiritual în fața conflictului în curs.

13.09 | Piața Țarcului | Squared Poets x La Două Bufnițe

16:00 Scoatem poezia din cutie alături de Alina Purcaru, Andrei Dósa, Sorin Gherguț și V.Leac

14.09 | Parcul Scudier | Mindfulness x Sasa Bodeanu

08:00 Sesiune de Mindfulness dimineața la firul ierbii
18:00 Sesiune de Mindfulness la final de zi

15.09 |AMBASADA | PLAI Food Encounters x AMBASADA x Balamuc x ArtEncounters

17:00 Așa cum la fiecare ediție PLAI am călătorit în diferite colțuri ale lumii prin muzică, de data aceasta o vom face cu ajutorul papilelor gustative. AMBASADA, ArtEncounters și Balamuc / loc de joacă ș-altele au format echipă pentru a face această călătorie culinară una de neuitat, al cărei rezultat va fi prezentat și sub forma unui documentar în această zi.

16.09 |FABER | ArtShopping x ePRETEXT

O expoziție de poveste, care își deschide porțile ca parte din crâmpeie de PLAI și va fi găzduită timp de o lună în noua clădire FABER.
Expoziția Daydreaming s-a născut dintr-o surprinzătoare mărturisire a lui Paul Gauguin: I shut my eyes, in order to see, aducând o poveste despre libertatea de a visa.

Daydreaming se conturează în jurul unei piese de bază: Daybed, lucrare creată de Radu Abraham într-o serie limitată, în colaborare cu 8 artiste femei care vorbesc diferit despre visare: Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase, Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovsky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum.

17.09 | Institutul Cultural Francez | Proiecții Dancescreen

20:00 Akram Khan – Giselle
Dacă iubiți baletul clasic, veți adora această proiecție Giselle – balet într-o coregrafie modernă cu scene răvășitoare de ansamblu sau momente soliste și duete delicate.
Spectacolul este realizat în coregrafia lui Akram Khan, muzica semnată Vincenzo Lamagna după partitura lui Adolphe Adam, costume realizate de Tim Yip, câștigător al premiului Oscar (Crouching Tiger, Hidden Dragon).

21:45 Artificial Things
O re-imaginare a unui spectacol de dans contemporan cu același titlu de Stopgap Dance Company. Filmat într-un centru comercial suburban abandonat, cu un ansamblu de dansatori care include și persoane cu dizabilități, filmul, regizat de Sophie Fiennes, explorează interdependența umană, forța și vulnerabilitatea.

Accesul la Festivalul PLAI 2020 este gratuit în limita locurilor alocate pentru fiecare activitate, cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare și necesită înscriere în prealabil.

Biletele gratuite sunt disponibile pe www.plai.ro
Festivalul PLAI 2020 este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Inspirat de: Unicredit Bank

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns