Locuri din Banat

Cum arată școala din Timișoara, premiată într-o prestigioasă competiție internațională pentru arhitectură FOTO

Echipa de arhitecți Andreescu & Gaivoronschi, care a proiectat noua clădire din campusul British Internationals School of Timișoara, a câștigat premiul BIG SEE Architecture Award la categoria Clădiri Educaționale din cadrul evenimentului BIG Architecture Ljubljana 2024.

RETIM

“Suntem mândri de întreaga echipă care a adus la viață această clădire, printre care îi enumerăm pe cei de la Morphoza, Mulberry Development, WSC Expert Structure sau Melbo Instal. Mai important, suntem încântați că elevii noștri pot crește și învăța într-un mediu atât de plăcut”, au anunțat cei de la Școala Britanică din Timișoara.

Iulius Town

Clădirea denumită “Ana Șandor” al British International School of Timișoara, prima școală internațională din vestul țării, a fost inaugurat în 28 noiembrie 2023, extinzând astfel campusul din nordul orașului.

Finalizată în timp record

Construcția noii clădiri a început în ianuarie 2023 și a fost finalizată într-un timp record, astfel școala poate găzdui până la 924 de elevi, de la vârsta preșcolară, până la Bacalaureatul Internațional.

Clădirea poartă numele „Ana Șandor” în onoarea mamei a doi dintre fondatori, fostă profesoară de limba și literatura română la Liceul de Filologie-Istorie Timișoara, actualul Colegiu Național Bănățean.

„A fost nevoie de această clădire. Am ajuns la 600 de elevi și nu mai aveam loc în campusul inițial. Drept pentru care am început să planificăm această nouă clădire. Copiii mai mici rămân în clădirea veche, iar aici se mută copiii mai mari, ultimi ani de gimnaziu și anii de liceu.

Acum acest campus, cu două clădiri, cu teren de sport, cu sală de sport, cu un parc foarte frumos, cu patru laboratoare de știință, cu sală de teatru, cu clasă de muzică, de artă, bibliotecă, ne permite să creștem până la 900 de elevi, e o dimensiune potrivită pentru o astfel de școală, într-un oraș ca Timișoara. Anul acesta avem prima generație care termină Bacalaureatul, suntem foarte curioși să vedem ce rezultate vor avea. Ne-am așteptat să avem succes cu această școală, dar niciodată nu am crezut că vom avea atât de mult succes. Asta ne facem să vrem să devenim și mai buni”, a spus Ovidiu Șandor, inițiatorul proiectului și președinte al Consiliului British International School of Timișoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns