Locuri din Banat

Cum se transformă ruina unui ștrand din Banat într-un centru multifuncțional modern, cu finanțare europeană

Primăria Reșița a demarat achiziția pentru execuția lucrărilor pentru  noul centru multifuncțional cu o valoare estimată a lucrăilor de  22,541,591.95 lei (inclusiv TVA).
„Prin această investiție se urmărește punerea la dispoziția reșițenilor a unei noi zone de agrement și construirea unui centru multifuncțional ce va putea găzdui diverse evenimente sportive, ateliere de creație, spectacole, expoziții și servicii sociale. Zona adiacentă va fi transformată într-un spațiu public pentru relaxare și recreere, ce include o piațetă publică, terenuri de sport, spații verzi și zone de parcări. Proiectul include și reabilitarea drumului pe o porțiune de aproximativ 1000 ml, porțiunea cuprinsă între strada Fântânilor și str. Mociur”, a anunțat primarul Ioan Popa.

Complexul de natație din Lunca Pomostului sau Bazinul „7 Noiembrie”, cum este cunoscut de reșițeni, a fost închis la începutul anilor 2000, după mai bine de cinci decenii de activitate sportivă. Cu timpul s-a ruinat, încet, dar sigur, și a ajuns să se prăbușească parțial, făcând practic imposibilă orice tentativă de reabilitare.

Distractie pe patine

Din această cauză, autoritățile locale au luat decizia să îl demoleze și în locul lui să construiască un centru multifuncțional. Acesta va fi compus din două corpuri de clădire cu două etaje, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

RETIM

Centrul va avea spații de tip centru de zi, pentru activități educative și cultural-recreative, inclusiv facilități sportive, însă nu și bazine de înot, întrucât la Reșița există, la ora actuală, un bazin olimpic funcțional, cel din Govândari. În jurul Centrului multifuncțional se vor amenaja spații verzi de agrement și pentru relaxare.Finanțarea pentru Centrul multifuncțional a fost aprobată la Agenția de Dezvoltare Regională de la Timișoara, dar în  suma aprobată este inslusă, pe lângă Centrul multifuncţional şi modernizarea străzii de la blocurile de garsoniere din Mociur până la bariera de pe strada Fântânilor (strada G.A. Petculescu, n.r.). Pe lângă reabilitarea carosabilului pe o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați, vor fi modernizate trotuarele, vor fi amenajate alei, 30 de locuri de parcare și o piațetă pietonală.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns