Evenimente

Cursa ambarcațiunilor trăznite revine pe Bega! Toate vor fi confecționate din materiale recuperate și reciclabile

EcoStuff Romania organizează pe 11 septembrie o nouă ediție „Make it! Race it! Recycle it!”, un proiect realizat în parteneriat cu Akwel Romania și DS Smith Packaging Romania, sponsorizat de Decathlon, Valeo și ZF, susținut de Adid și Retim.

RETIM

”Vom celebra mediul printr-o competiție sportivă neconvențională, în care participanții se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile. Personaje din StarWars, Avengers, Ice Age și Mario vor anima competiția, vom dansa pe ritmuri disco printre roboți și privim spre trecut cu Tai Tanic și spre viitor cu Olympics 2024”. 2 ONG-uri (Marele Ecran și Action for People) și 11 companii au spus „DA!” participării la prima (și sperăm ultima) ediție MRR de pandemie și vor concura pentru cele 7 trofee puse în joc de organizatori”, arată organizatorii.

Fidelity by Iulius Mall

Spectatorii vor putea admira ambarcațiunile sâmbătă, începând cu ora 9:00, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei. Startul primei curse se va da la ora 10.00. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de „Cea mai rapidă ambarcațiune”. Premiile pentru „Cea mai faină temă”, „Premiul de Popularitate” și „Premiul special EcoStuff” precum și cele 5 premii surpriză vor fi decise de juriul competiției. Tot la ora 10.00, va începe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook EcoStuff Romania https://www.facebook.com/ecostuff.romania/ sau pe event-ul competiției https://www.facebook.com/events/798384324211766.

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost construită.

”Make it! Race it! Recycle it! este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viața prietenos cu mediul. Conștientizarea importanței protecției mediului și implicit a colectării selective și a refolosirii/reciclării a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment. Gândit ca un exercițiu de educație ecologică alternativă, în care participanții învață să refolosească într-un mod care stimulează creativitatea și lucrul în echipă, proiectul te scoate puțin din zona de confort, încurajează gândirea laterală și stimulează creativitatea”, arată EcoStuff Romania.

Ce mai poți face la „Make it! Race it! Recycle it!”

În cadrul evenimentului Action for People îi așteaptă pe mal pe cei care pot dona rechizite școlare vechi sau noi. Kimball Electronics Romania prin Barca Educației și proiectul Ajungem Mari, își propun să susțină un start mai bun al școlii pentru peste 200 de copii și tineri din centrele sociale din Județul Timiș: Casa Olarului, Centrul For Help, Centrul Frații lui Osim, Centrul din Lugoj, Recaș și Găvojdia. Orice donație de rechizite este binevenită în cadrul evenimentului, la standul Kimball Electronics Romania”, mai spun cei de EcoStuff.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Retim și ADID Timiș, cu workshopuri pentru copii și cu informații despre gestionarea și a modului în care se realizează colectarea separată a deșeurilor. Tot în cadrul evenimentului, cei mici au ocazia să-și decoreze propriile sacoșe de bumbac reutilizabile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns