Dan Păltinișanu, care și-a încheiat cariera de baschetbalist în urmă cu un deceniu, s-a orientat spre afaceri. După ce a renunțat la funcția de președinte al Academiei BC Timișoara, „Pălti” a luat o franciză 3F și a deschis un fast-food la Shopping City.
„Am deschis primul fast-food pe când eram directorul academiei, dar simțeam că nu le pot face bine pe amândouă și a trebuit să renunț la ceva. Am renunțat la baschet și nu îmi pare rău. A fost o nouă provocare. Inițial am fost o franciză 3F, dar după un timp am renunțat la ea, am considerat că ar fi mai bine să muncesc pentru mine. Eram deja pe picioarele mele”, a declarat Dan Păltinișanu.
Implicat într-un proiect crypto
Între timp, restaurantul de la mall s-a rebrenduit și acum se numește Sanki, care are în spate un proiect de crypto și de tehnologie blockchain.
„Avem deja un an de zile cu acest concept Sanki, inițiat de un fost coleg de școală, Valentin Vâlcu. Eu sunt implicat și în Sanki, iar restaurantul este o parte din proiectul mare, care presupune mai multe asseturi. Avem criptomoneda, partea de gaming, vânzări de produse. Fast-foodul oferă mâncare diversă, de la ciorbe, supe, până la feluri principale, desert și așa mai departe. Deținătorii de criptomonede Sanki au 10% reducere la acest fast-food”, a mai spus Păltinișanu.
Restaurantul Peneș cu carne de curcan
Uriașul de 2,08 metri se pregătește să se extindă. De această dată, tot la mallul din Calea Șagului, Dan Păltinișanu va deschide, în 6 iunie 2024, un fast-food sub brandul Peneș Curcanul. Este a doua locație a celui mai mare producător de carne de curcan din România, după cel de la Bacău.
„E primul fast-food din Timișoara care oferă produse doar din carne de curcan. Și vorbim de curcan românesc. Peneș Curcanul e cel mai mare producător și exportator din România de carne de curcan. Au totul de la A la Z, de la fermă la produsul care vine în farfurie. Ei nu erau specializați pe partea de food, acum vor să intre. Sunt amic cu acționarul de la Peneș Curcanul, mi-a spus de planurile lor și am văzut o oportunitate de business. Cred că va fi un restaurant care va fi cu totul altceva față de ce există în Timișoara și România”, a adăugat Păltinișanu.
Carne sănătoasă
Carnea de curcan este una dintre cele mai sănătoase alegeri din spectrul larg al produselor de carne. Carnea albă de curcan face parte din grupul alimentelor cu conținut foarte ridicat de proteine (24%), fiind în top alături de carnea de ton și albușul de ou. Nu conține acizi grași, este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi și vitamine din complexul B. În plus, are un conținut ridicat de fier, zinc, magneziu și seleniu, vitale pentru sănătatea organismului.
Carnea de curcan este recomandată persoanelor care doresc să adopte un stil de viață sănătos.
„Vom avea produse doar pe bază de curcan, carne refrigerată, proaspătă, adusă din fermele din România. Nu e nimic congelat. E un concept nou. Primul restaurant Peneș a fost deschis în urmă cu două săptămâni, la Bacău, acum venim noi. O să avem mai multe produse, ca să dau niște exemple: shaorma de curcan, șnițel de curcan, grătar din piept de curcan, aripioare de curcan, mici de curcan, burger cu carne de curcan. Sunt foarte multe, nici eu nu știam înainte că se pot face atâtea. Nu mai mâncasem nici eu mici de curcan. Vă asigur că sunt foarte gustoase”, a mai spus Dan Păltinișanu.
Dan Păltinișanu, fiul fostului căpitan al echipei de fotbal Poli (care poartă și numele stadionului din Timișoara), a fost unul dintre cei mai îndrăgiți baschetbaliști timișoreni. Chiar dacă a mai jucat la Dinamo București, CSU Sibiu, Gaz Metan Mediaș sau Asesoft Ploiești, a evoluat timp de 12 sezoane pentru Timișoara, cu care a câștigat Cupa României în 2010.