Locuri din Banat

Două milioane și jumătate de euro pentru un conac din Banat aflat în paragină

Consiliul Județean Timiș a lansat în sfârșit licitația pentru reabilitarea conacului Mocioni din Foeni. Suma totală acceptată va fi de maxim 12,8 milioane de lei cu TVA. Obiectivul este unul vechi de sute de ani, aflat într-o stare de degradare, la doar 40 de kilometri de Timișoara. Obiectivul va fi reabilitat cu fonduri din Norvegia, datorită programului Ro-Cultura.

RETIM

Consiliul Județean va contribui cu 20% din suma necesară. Restul banilor vin dintr-o finanțare nerambursabilă prin granturi norvegiene. Proiectul denumit “Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea conacului Mocioni din Foeni” trebuie realizat în maxim 3 ani. Autoritățile caută acum constructor pentru proiectare, avize și documentație. Ofertele pot fi depuse până pe 18 octombrie.

Fidelity by Iulius Mall

În timp ce constructorii vor reabilita locația, o parte din conac, mai exact curtea din față va fi folosită pentru întruniri, concerte, lansări de carte și alte evenimente culturale. Acestea au ca scop tocmai promovarea conacului. Locația va avea un hol de onoare, o cafenea, spațiu muzeal, un salon de primire, bibliotecă și o sală de spectacole, la final de reabilitare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns