Rețete bănățene

Escalop de pui cu ciuperci. Rețeta bucătarului bănățean care gătește cu public

Chiar dacă sună pretenţios, escalopul de pui cu ciuperci nu este foarte greu de gătit, spune bucătarul Paul Sebastian. Trebuie totuși puțină atenție.

Distractie pe patine

Bucătarul bănăţean, autorul proiectului “Bucătăria lui Paul”, în care găteşte cu public ca să-i aducă pe oameni mai aproape de tainele bucătăriei, recomandă acest fel de mâncare ca o masă uşoară şi rapid de realizat.

RETIM

“Pentru că  o prietenă bună m-a sunat că are poftă de un escalop de pui cu ciuperci şi nu ştia cum să-l facă, am zis că e mai simplu să vă scriu tuturor reţeta mea. Aveţi nevoie de piept de pui, 2 bucaţi potrivite, ceapă, ardei şi ciuperci, câte un pumn, sare, piper şi un căţel de usturoi şi pătrunjel verde.

Ca tehnica de gătire este destul de simplu, dar în acelaşi timp şi complicat dacă nu respecţi paşii. Trebuie să ştiţi că există riscul sa greşiti preparatul foarte repede. Aşadar, se trece pieptul de piept de pui prin făină şi se rumeneşte bine în ulei de măsline, după care se scoate şi se pune la odihnit. În aceiaşi tigae se pune la călit ceapa şi ardeiul cu puţina apă, chiar şi puţin vin, pănă se fac aldente apoi se adaugă ciupercile, până se pătrund binişor. Adăugaţi pieptul de pui şi asezonaţi cu sare şi piper după gust şi adăugaţi puţina apă pentru a se crea sosul. La sfârşit, puneţi usturoi şi frunze de pătrunjel tocate mărunt. Este simplu! Spor la gătit şi poftă bună!”, spune bucătarul.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns