Evenimente

VIDEO Expoziția impresionantă „Case de lemn din Bucovina”, la Muzeul Satului din Timișoara. Până când poate fi vizitată

Timp de o lună de zile, adică până sfârșitul lunii martie, la Muzeul Satului din Timișoara, puteți vedea expoziția internațională „Case de lemn din Bucovina”, machete din lemn care prezintă copii fidele ale caselor și clădirilor tradiționale din Bucovina, restituiri istorice și culturale ale populațiilor de coloniști germani originari din Slovacia, Galiția și Boemia. Acești coloniști au fost aduși în sud-vestul Bucovinei de către dominația austriacă pentru a-și folosi expertiza în industria minieră, în special în extracția cuprului, dar și în cea a pietrelor de sulf sau de fier.

RETIM

Expoziția, care este organizată în colaborare cu Institutul Bukowina din Augsburg și Universitatea din Augsburg, este itinerată și va fi găzduită în cadrul unor instituții de învățământ și muzee din Suceava, Cluj și Bistrița-Năsăud. Directorul Institutului Bukowina din Augsburg, prof. dr. Luminița Gatejel, reprezintă universitatea în cadrul acestei expoziții impresionante.

Fidelity by Iulius Mall

Coordonatorul proiectului MSBT este dr. Maria Hadiji, Șeful Secției Expoziționale Pavilionară. Aceasta este o ocazie unică pentru vizitatorii care doresc să afle mai multe despre istoria și cultura Bucovinei, precum și despre contribuția coloniștilor germani la dezvoltarea regiunii. Machetele din lemn sunt o reprezentare fidelă a caselor și clădirilor tradiționale din Bucovina, oferind o privire detaliată asupra modului de viață al comunităților locale.

Prin urmare, pentru cei interesați de istoria și cultura regiunii, Expoziția internațională „Case de Lemn din Bucovina” este o ocazie unică de a învăța mai multe despre istoria bogată și diversitatea culturală a acestei regiuni unice din Europa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns