Sâmbătă, pe data de 6 Mai 2023, Nădlacul devine capitala culinară a Aradului. În acest oraș, are loc Festivalul cârnațului proaspăt, ajuns la cea de-a cincea ediție.
„În calitate de Diplomat culinar, mă simt onorată să fac parte din juriu și vă invităm să descoperiți minunatele tradiții culinare arădene. Evenimentul începe de la ora 10:30, în această sâmbătă, când peste 30 de echipe din 3 țări vor prepara cârnați proaspeți care vor fi apoi fripți și jurizați. Festivalul se va desfășura în Parcul de la Pădurice din Nădlac și va cuprinde și degustări de Salam de Nădlac, Salam de Nădlac cu limbă, Pogăcele de toate felurile, Halușke în două feluri, găluște slovăcești și nădlăcane, pită cu unsoare și boia de Nădlac. Toate echipele vor pregăti cele mai bune preparate ale lor pentru masa bogată, iar cea mai atractivă masă va fi premiată. Echipa câștigătoare va putea reprezenta Nădlacul în alte competiții internaționale”, spune Romana Rista, cunoscută pe rețelele sociale ca „Fata care gătește cu flori”.
Salamul de Nădlac este o specialitate locală de Salam de porc, maturat 70-90 de zile, picant cu boia tradițională. Împreună cu boiaua de Nădlac, găluștele slovăcești, acesta promovează orașul și comunitatea. Slovacii de aici din Nădlac au popularizat cărnații cu multă boia, care de regulă sunt foarte picanți și se fac cu boia din ardei cultivați în pustă. Cârnații se mănâncă aici la Nādlac alături de compot.
Această inițiativă a Primăriei Orașului Nădlac, împreună cu Comunitatea Slovacilor din Nădlac, se concretizează într-un eveniment public, elegant și cu mult bun gust pe care nu trebuie să-l ratați. Vă invităm să luați parte la acest eveniment și să distribuiți invitația mai departe, pentru a veni cât mai multă lume!