Locuri din Banat

FOTO Se deschide un nou traseu turistic, către o cascadă spectaculoasă din Banat, în zona inclusă în patrimoniul mondial UNESCO

Iubitorii de drumeții au parte de o veste excelentă: traseul către Cascada Fecioara Maria este acum complet degajat și gata să fie explorat!

Fidelity by Iulius

Pentru pasionații de natură și excursii, acest traseu reprezintă o oportunitate unică de a se bucura de peisaje spectaculoase și de a descoperi minunățiile ascunse ale regiunii. Drumeția începe de la kilometrul 12 de Herculane, pe un pitoresc pod de piatră, care deschide și traseul către Cascada Vânturătoarea.

RETIM

„Dincolo de frumusețea peisajelor, unul dintre aspectele care face acest traseu special este accesibilitatea sa. Cascada Fecioara Maria oferă unul dintre cele mai ușoare trasee din Parcul Național Domogled-Valea Cernei. Iubitorii de natură de toate vârstele se vor putea bucura de o plimbare relaxantă de aproximativ o oră, urmărind conturul Lacului Băile Herculane, pornind de la podul de la coada lacului. Cascada impresionează cu o cădere a apei de aproximativ cinci metri, având două trepte, iar punctul de atracție principal se găsește între cele două trepte, unde un mic iaz săpat în stâncă adaugă un farmec aparte peisajului”, arată reprezentanții Romsilva.

Cei care iubesc ciclismul pot să se bucure de acest traseu și pe bicicletă.

În luna iulie și august, Centrul de Vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei va fi deschis și în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 09:00-17:00. Astfel, veți avea ocazia să vă informați și să vă pregătiți pentru această aventură în mijlocul naturii.

Parcul Național Domogled-Valea Cernei este situat în sud-vestul României și se întinde pe o suprafață impresionantă de peste 60.000 de hectare, cuprinzând județele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Aici veți putea admira peisaje variate, între care se numără bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

În plus, parcul este recunoscut la nivel mondial pentru bogăția sa naturală și arie protejată. Astfel, peste 9.732,26 de hectare de păduri din Parcul Național Domogled-Valea Cernei sunt incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, reprezentând peste 10% din pădurile valoroase incluse în lista organizației mondiale pentru Europa.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns