Locuri din Banat

Giganții de piatră din Banat, locul ideal pentru camping sau descoperit frumusețea naturii neatinse

Un loc de-a dreptul magic și până acum ferit de turiștii numeroși este Valea Bălească, o zonă din jurul localității Pietroasa de la marginea județului Timiș. Aici, pe lângă frumusețea naturală unică și cu totul relaxantă, ideală pentru după perioada de stat în casă de două luni, lângă Pietroasa turiștii vor găsi câteva formațiuni impresionante. Mai exact, călătorii cu rucsacul în spate vor găsi, dacă vor căuta bine, adevărați giganți de piatră în jurul unei poieni scoase parcă din povești.

RETIM

Cel mai bine a povestit despre giganții de piatră de la Pietroasa, dar și despre zona din jurul acestui loc minunat, bănățeanul Iosif Marinescu, într-o postare pe Facebook. O redăm în cele ce urmează:

Fidelity by Iulius Mall

“Satul natal este cel mai frumos loc. Cu iz sau parfum de copilărie! Pietroasa are oameni harnici, calzi şi primitori. Este binecuvântată cu coline impădurite, Bega Poienilor de mărgăritar, poieni primitoare cu izvoare care astâmpăra setea în zilele calde de vară!

Dacă ați gustat bunătăți locale și degustat deliciul țuicii de Pietroasa sau Crivina, dacă ați auzit şi apoi văzut Cascada Șopot, dacă ați văzut albastrul Peşterii Pietroasa, dacă ați înnoptat sub cerul curat, înstelat şi ați ascultat poveşti cu Mărește, dueluri din dragoste, lupi și priculici, dacă v-ați închinat la monumentele biserici de lemn din Pietroasa, Crivina sau Poieni, cea din Crivina fiind recent restaurată și totodată cea mai veche din BANAT, dacă v-ați bucurat de satul de altădată Fărăsești, cu case vechi şi culori pastelate…

Vă invit cu rucsacul în spate să vă bucurați de alte frumuseți locale: Pietrele Cohului! Se află în apropierea satului Pietroasa, pe Valea Bălească, la circa 5 kilometri de asfalt. Se poate ajunge pe drumul forestier accesibil, dar cel mai fain e pe jos sau cu bicicleta. Nu ştiu ce sunt, ciclopi împietriți, ființe megalitice?!

O să descoperiți echilibrul, firav, perfect, ce doar divinitatea îl poate crea! Cu imaginație, cred că fiecare va vedea altceva! La intrare pe Valea Bălească un silvicultor adevărat, cu dragoste de locurile natale, pe nume Gelu Amariei, a făcut într-o poiană un superb loc de odihnă, relaxare și camping. Cristi Tzecu ne bucură cu imaginile. Amândurora le mulțumim frumos!”

Ca să ajungeți la Pietroasa, urcați pe autostradă și coborâți la Margina. Mai apoi, faceți dreapta spre Românești, iar la Curtea urmăriți indicatoarele spre Pietroasa. De la Timișoara la Pietroasa sunt 104 kilometri, care datorită autostrăzii îi veți parcurge în cel mult o oră și 20 de minute.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns