Locuri din Banat

FOTO Drumul din Banat de o frumusețe inedită, catalogat ca fiind Transfăgărășanul zonei de vest a țării

Un drum de puțin peste 100 de kilometri este catalogat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din toată România, având șanse să ajungă la fel de faimos ca și Transfăgărășanul sau Transalpina. Este vorba despre drumul dintre Orșova și Moldova Veche, în lungime totală de 105 kilometri. Ce îl face atât de special?

RETIM

Dunărea într-o parte, Munții Banatului în cealaltă, zeci de obiective turistice pe ambele părți și o înșiruire fără de sfârșit de serpentine care mai de care mai pitorești. Așa poate fi descris, în câteva cuvinte, “Transdunăreanul”, unul dintre cele mai frumoase drumuri din țara noastră. Situat chiar pe malul stâng al Dunării, drumul poate fi parcurs în două ore, la care se mai adaugă alte câteva dacă vrei să te oprești și să admiri diferitele obiective turistice de pe traseu.

Fidelity by Iulius Mall

Ce poți vedea pe Transdunărean

Drumul începe cu încântătoarele stațiuni Eșelnița și Dubova, asta după ce ieși din orașul dunărean Orșova. Imediat după ajungi la Râul Mraconia, Chipul lui Decebal și Cazanele Mari și Mici ale Dunării, de departe cel mai spectaculos loc pe unde trece fluviul în țara noastră. Golful Dubova este deasemenea de neratat. 

foto: Harta României
foto: Harta României

Urmează Grota Veterani, dar și Peștera Ponicova, poate cea mai spectaculoasă intrare în munte a Dunării de pe întreg teritoriul României. Cetatea Tricule, ce a mai rămas din ea, ne întâmpină mai apoi pe drum, putând fi admirată de pe marginea șoselei. La Berzeasca, următoarea oprire, puteți admira Complexul Egreta, un loc de cazare unic în țară, asemănător cu cele din Bali, Indonezia.

Aproape de Moldova Veche oprim la Coronini, un sat pescăresc autentic dunărean. De aici putem admira cel mai frumos apus de pe Dunăre, iar pe partea sârbă a fluviului se zărește Cetatea Golubac, poate cea mai atrăgătoare cetate de pe întreaga traiectorie a Dunării. Finalul Transdunăreanului ne aduce la Ostrov, insula pe care trăiesc peste 100 de cai sălbatici, dar și Moldova Veche, orașul din care pornesc nenumărate trasee spre Munții Banatului de clisură.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns