miercuri, octombrie 27, 2021
Locuri din Banat

Primul sat lacustru din România este suprasolicitat în această perioadă. Căsuţele pe apă au mare succes la turişti

Bungalourile din Complexul “Egreta”, de la Berzasca sunt rezervate, în weekend-uri, până în septembrie. Dacă vreţi totuşi să petreceţi câteva zile exotice, cazaţi în căsuţele suspendate deasupra Dunării, mai puteţi încă să vă faceţi o rezervare, dar doar în timpul săptămânii.

“Am deschis complexul de la 1 iunie. În weekend este rezervat sută la sută, până în septembrie, mai avem liber doar în timpul săptămânii. Să vedem ce va fi în continuare, să nu se pună alte restricţii. Majoritatea rezervărilor au fost făcute deja din ianuarie, februarie, până nu a început pandemia. Cazarea e 300 de lei pe noapte, doi adulţi, cu mic dejun. Dacă sunt şi copii, între 2-12, 25 de lei, iar între 12-18, 50 de lei. Aceste tarife sunt pentru lunile iunie august, până la jumătatea lui septembrie”, ne declarat Pami Liubimirescu, administratorul complexului.

Complexul are 15 bungalouri, fiecare compus din: un dormitor la etaj, o sufragerie dotată cu colţar extensibil, tv led, televiziune prin cablu, wifi, măsuţă, dulap, climă, baie cu cabină duş, terasă mare de 16 mp la Dunăre prevăzută cu copertină soare, măsuţă şi 2 şezlonguri.  Intrare în casuţe pe bază de cartele. Există o  zonă de relaxare pe ponton, cu terasă cu 10 mese şi parcare pentru 19 maşini.

Satul Lacustru din Berzasca a fost deschis în anul 2016. Este prima staţiune de acest gen,  din România, investiţie derulată cu fonduri de la Uniunea Europeană.  Are formă de iaht cu două insule de vis, Egreta şi Pelicanul (nu este construit, încă), fiecare cu 15 căsuţe rustice de vacanţă suspendate pe piloni deasupra apei. Căsuţele lacustre sunt legate prin faleze suspendate şi au acces la Dunăre prin pontoane pentru agrement.

În zonă aveţi foarte multe obiective turistice, accesibile: Statuia lui Decebal, Tabula Traiana, Cazanele Dunării, Manastirea Mraconia, Pestera Ponicova, Insula Ostrov etc.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?