Rețete bănățene

Gustoase, dulci, moi și ușor de făcut. Rețeta bănățeană pentru cele mai bune cornulețe cu magiun de prune

43018203 - crescent roills with jam and sugar

Nimic nu se compară cu mirosul acela de cornulețe proaspăt scoase de la cuptor, într-o dimineață răcoroasă dintre toamnă și iarnă. Cornulețele cu magiun de prune sunt o rețetă tradițională bănățeană, fiind mereu folosită nu doar la ocazii speciale, ci și la final de săptămână, pentru dulcele mesei de duminică.

RETIM

Rețeta de cornulețe cu magiun de prune ne amintește tuturor de copilărie, de bunici și de zilele lungi și frumoase de la sat. Cornurile sunt fragede și delicioase, iar gemul de prune le adaugă un plus de savoare și dulceață.

Fidelity by Iulius Mall

Ingrediente pentru cornulețele cu magiun de prune

-un pahar cu lapte;

-100 gr. unt; 

-30 gr. drojdie uscată;

-500 gr. făină pentru gătit; 

-6-7 linguri cu zahăr; 

-un ou; 

-un vârf de cuțit de sare; 

-un borcănel cu magiun de prune.

Mod de preparare

Într-o cratiță nici mică, nici mare, amestecați untul cu laptele și zahărul. Lăsați oala pe aragaz la foc mic, până ce untul se topește și se delasă în amestec. Opriți apoi focul și lăsați amestecul la răcit.

Puneți făina într-un castron mare, în care puteți amesteca ușor un aluat. În mijlocul bolului, adăugați oul, zahărul, și respectiv sarea. Turnați amestecul de lapte, zahăr și unt, iar la final drojdia. Amestecați bine bine, până ce se obține un conținut nelipicios și omogen. Acoperiți totul cu o cârpă și lăsați aluatul la crescut.

Împărțiți aluatul în mai multe părți și, cu un făcăleț, întindeți-l până obțineți foi de aluat egale ca dimensiune. Tăiați-le în triunghiuri cu un cuțit și, cu o linguriță, puneți în mijlocul lor magiun de prune. Rulați cornulețele de la capătul triunghiului cel mai mic până când obțineți forma dorită.

La cuptor, tava cu preparatul se lasă în jur de 30 de minute, cu mici verificări să vă asigurați că totul este în regulă. După ce capătă culoarea arămie, cornulețele sunt gata. După ce se răcesc, se dau prin zahăr pudră vanilinat. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns