Locuri din Banat

Încă un traseu spectaculos de drumeție amenajat în cea mai frumoasă rezervație din Banat

Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, în colaborare cu echipe de voluntari dedicați, anunță finalizarea lucrărilor de amenajare a noului traseu turistic, Piatra Rolului. Această realizare reprezintă o extindere și o îmbunătățire semnificativă a experienței vizitatorilor în frumosul parc național situat în vestul țării, în județul Caraș-Severin.

RETIM

Traseul turistic Piatra Rolului face parte dintr-un circuit mai amplu, care include Ciclova Montană, Dealul Blidaru, Piatra Rolului, Troiță (de pe DN57B), Canton Poiana Iulii și revenirea la Ciclova Montană. Cu un traseu ce oferă variații de dificultate și oportunități de a explora minunății naturale, acesta promite să satisfacă dorințele tuturor iubitorilor de drumeții.

Fidelity by Iulius Mall

Cum arată acest traseu?

Plecând de la Troiță, începeți urcarea moderată pe un vechi drum forestier, înconjurat de pădurea umbroasă. Pe Culmea Rolului, începe coborârea printr-o pădure cu o pantă mai accentuată, care se termină într-o mică șa. De aici, veți putea admira Avenul cu gheață și panorama de pe Piatra Rolului. Următorii circa 200 de metri de diferență de nivel reprezintă o coborâre mai dificilă, cu o pantă mare și porțiuni de pietriș instabil. În continuare, coborârea până la Ciclova Montană și urcarea pe drumul forestier spre cantonul Poiana Iulii sunt relativ lungi, dar nu implică probleme tehnice majore.

Este important de menționat că acest traseu este unul în circuit, ceea ce înseamnă că, dacă este parcurs complet, este destul de lung și include o porțiune mai dificilă. Pentru o drumeție ușoară până la medie, se recomandă parcurgerea traseului până la Piatra Rolului și revenirea pe același traseu, cu o durată totală de aproximativ 3,5 ore. Vă sfătuim să vă echipați corespunzător și să aveți suficientă apă la voi pentru a face experiența cât mai plăcută și sigură.

Despre Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este una dintre cele 22 de arii naturale protejate administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acest parc național se află în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, și cuprinde zona carstică de pe cursul râului Nera. Printre obiectivele spectaculoase ale parcului se numără lacul Dracului, cascadele Bigăr și Beușnița, precum și lacul Ochiul Beiului.

Cu o suprafață totală de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare sunt păduri, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița adăpostește peste 4.200 de hectare de pădure seculară de fag, care fac parte din patrimoniul natural UNESCO. Aproximativ 14.500 de hectare din pădurile parcului se află în zone de protecție strictă sau integrală, asigurând conservarea și protecția ecosistemelor unice din această zonă.

Astfel, noul traseu Piatra Rolului adaugă o altă perla la coroana frumuseților naturale pe care Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița le oferă vizitatorilor săi. Este o oportunitate minunată pentru cei care iubesc natura să descopere și să se bucure de peisajele magnifice și de aventura în mijlocul naturii intacte.

Deci, dacă sunteți un pasionat de drumeții sau pur și simplu doriți să petreceți timp în mijlocul naturii, nu ratați șansa de a explora noul traseu turistic Piatra Rolului în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. O experiență de neuitat vă așteaptă în mijlocul acestei frumuseți naturale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns