Evenimente

Lanțul de supermarketuri cu sediul central în Timișoara, vândut la un preț uriaș

Compania olandezo-belgiană Ahold Delhaize, care deține cunoscuta rețea de magazine Mega Image, a făcut un anunț luni, aducând o schimbare semnificativă în peisajul retailului din România. Printr-un comunicat oficial, Ahold Delhaize a dezvăluit că a semnat un acord pentru achiziționarea în totalitate a Profi Rom Food SRL (Profi), unul dintre principalii retaileri de produse alimentare din țară.

RETIM

Această mișcare strategică vine la un preț impresionant de 1,3 miliarde de euro și ar urma să dubleze afacerile Ahold Delhaize din România.

Fidelity by Iulius Mall

Compania MidEuropa, fondul de investiții polonez care operează Profi România, a fost de acord să vândă întregul său pachet de acțiuni Ahold Delhaize, cu condiția obținerii aprobării din partea autorităților de reglementare.

Profi România se numără printre liderii retailului tradițional de produse alimentare din România, gestionând o impresionantă rețea de 1.654 de magazine în întreaga țară. În ultimele 12 luni, până în iunie 2023, Profi a înregistrat vânzări de 2,5 miliarde de euro. Achiziția propusă ar contribui la extinderea și consolidarea prezenței Ahold Delhaize în România, care operează sub numele Mega Image și are 969 de magazine, concentrate mai ales în zonele urbane.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns