vineri, februarie 3, 2023
Locuri din Banat

Minunile TransSemenicului, mica Transalpina a Banatului, un drum ca în povești de care nu te mai saturi

În Banat avem multe drumuri impresionante, însă puține se pot compara cu bucata de 50 de kilometri ce șerpuiește în Munții Banatului din jurul Văliugului, Gărânei și a Lacului Trei Ape. Drumul este unul relativ nou, fiind cunoscut drept TransSemenicul, sau Transalpina Banatului.

Iulius Town

Pasionații de priveliști superbe, dar și cei care vor să conducă pe drumuri spectaculoase, cum sunt Transalpina, Transfăgărășanul, sau mai nou-botezatul Transdunărean, au la dispoziție cei 40 de kilometri de TransSemenic, un drum care urcă până la 1400 de metri și bifează mai multe obiective turistice de bază ale Banatului Montan.

Separă corect deșeurile în 30 de secunde!

Crama Aramic

Mai exact, vizitatorii vor putea opri la celebrul Lac Gozna, la stațiunea Văliug renumită pentru priveliști și pentru petrecerile dedicate în special tinerilor, de pe celebrul ponton, la satul Gărâna cu ale sale case pemești, precum și fermecătorul lac Trei Ape.

Șoseaua recent modernizată leagă, de la est la vest, localitățile Văliug și Slatina-Timiș. Drumul a fost inaugurat în forma actuală în luna decembrie a anului 2014. Fostul drum județean a fost refăcut prin proiectul de „Modernizare a DJ 582 Văliug – Slatina Timiș”, care a avut o valoare totală de 20,5 milioane euro, peste 86% fiind finanțare primită de la Uniunea Europeană prin programul operational Regio, restul fiind contribuția autorităților locale. 

Odată cu finalizarea lucrărilor întreaga zonă poate prospera din punct de vedere turistic, frumusețile Munților Semenic fiind mult mai bine puse în valoare. Pe perioada iernii, șoferii sunt sfătuiți să circule cu grijă pe acest drum, mai ales dacă întâmpină zăpadă. Porțiunea ar putea fi închisă pe alocuri, dacă stratul de zăpadă depășește un anumit prag de siguranță.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns