vineri, septembrie 18, 2020
Locuri din Banat

MuMA Hut, căsuța din Măgura Zimbrilor care găzduiește oaspeții care vor să fie mai aproape de natura sălbatică

O nouă experiență de locuire în natură, în Măgura Zimbrilor: MuMA Hut. Iată primele imagini cu această „tiny house” construită prin eforturi voluntare în livada lui Daniel Hurduzeu, în Sat Bătrân (Armeniș, județul Caraș-Severin).

MuMA Hut va primi oaspeți care doresc să trăiască experiența naturii sălbatice atât dinafara, cât și dinăutrul căsuței prevăzute cu o fereastră generoasă către peisaj.

Datorită inițiativelor WWF din ultimii 6 ani, în zonă sălășluiesc acum peste 57 de #zimbri în sălbăticie, care au un efect substanțial în vederea diversificării florei și faunei locale. Zimbrii atrag vizitatori și prezența lor este fundamentală pentru dezvoltarea ecoturismului.

Proiectul MuMA Hut are rolul de catalizator și exemplu pentru dezvoltarea capacității de ospitalitate și, prin urmare, a dezvoltării durabile a comunității rurale. MuMA Hut este și un prototip pentru campusul WeWilder, altă inițiativă WWF România în Armeniș, un ansamblu de căsuțe și un spațiu comunitar, cu rol de #coworking în #natură, care va găzdui oaspeții interesați de inițiativele locale.

Echipa: Oana Mondoc, Miodrag Stoianov, Alina Floroi, Ioan Moldovan, Krisztina Bokos, Felix Pantalici, Raoul Chiricheș, Florin Gherman, Ioan Bușe, Gabi & Jochen Cotaru
Foto: Răzvan Dima

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: