Evenimente

O româncă din Reșița, ajunsă vedetă în Austria, cântă la Timișoara. Intrarea este liberă VIDEO

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va fi gazda unui eveniment muzical de neuitat în data de 15 octombrie 2023, de la ora 18.00. Acest concert special va aduce pe aceeași scenă trei artiști de excepție: Gerald Schuller la pian, Harald Putz la contrabas și Christiana Uikiza în calitate de vocalistă.

RETIM

Christiana Uikiza – o voce unică în lumea muzicii

Christiana Uikiza, deja celebră pentru vocea sa uluitoare și versatilitatea sa muzicală, va fi cu siguranță vedeta acestei serate. Cu o gamă vocală impresionantă ce acoperă cinci octave, Uikiza a demonstrat de nenumărate ori că este o cântăreață excepțională. Cu părți de jazz profund și solo-uri înalte pline de putere și grație, a reușit să captiveze publicul.

Iulius Town

Christiana Uikiza nu este doar o interpretă de excepție, ci și o compozitoare talentată. Această artistă a avut onoarea de a colabora cu nume mari din lumea muzicii, precum Tom Jones, Dominic Miller, Vinnie Colaiuta, Kevin Mahogany și David Sanborn, ceea ce atestă calitatea sa artistică deosebită.

Călătorie în lumea muzicală, din România la Viena

Născută în Reșița, România, Christiana Uikiza și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică încă de la o vârstă fragedă, învățând să cânte la vioară, chitară și pian. La vârsta de 14 ani, și-a început cariera ca solistă vocală, compunând atât muzica cât și versurile pentru propriile sale piese. În același timp, și-a format propria trupă, Christiana Uikiza Band, cu care a susținut numeroase concerte la nivel internațional.

În 2005, Christiana a luat o decizie importantă și s-a mutat la Viena, unde și-a format Christiana Uikiza Quartet și a colaborat cu „Kirk Franklin Tribute Gospel Band”. Cunoscută ca „fata cu părul și vocea de aur,” artista a experimentat diverse genuri muzicale, colaborând cu diverse teatre în direcția avant-garde. În 2006, a compus și interpretat musicalul „Oedipus Stories”, urmat de lansarea primului său album intitulat „This time it’s different”, produs de Christoph Burgstaller. În 2010, Christiana a devenit solista formației Grooveheadz, explorând o gamă variată de stiluri, de la gospel la soul și de la muzica Fado la standardele jazz.

Serată muzicală de excepție

Concertul programat pentru data de 15 octombrie la Muzeul Satului Bănățean promite a fi o serată muzicală de neuitat. Gerald Schuller la pian și Harald Putz la contrabas vor oferi un acompaniment sublim pentru vocea uimitoare a Christiana Uikiza. Publicul este invitat să se bucure de o interpretare muzicală de excepție, care va explora diverse genuri și va pune în valoare talentul extraordinar al artiștilor.

Evenimentul oferă iubitorilor de muzică oportunitatea de a se bucura de sunete minunate și de a se lăsa purtați într-o călătorie muzicală unică. Christiana Uikiza, Gerald Schuller și Harald Putz vor oferi o demonstrație a pasiunii și dedicării lor pentru arta muzicală, lăsând publicul cu amintiri de neuitat. Este o serată muzicală pe care cu siguranță nu doriți să o ratați.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns