Oameni din Banat

O studentă a Universității de Vest din Timișoara a obținut locul întâi la prestigiosul Concurs Național de Interpretare „Eduard Caudella”

Universitatea de Vest anunță succesul obținut de studenta Lázár Katalin, care urmează cursurile din programul de studii „Interpretare Muzicală – Instrumente” (flaut), clasa domnului Conf. Univ. Dr. Matei Ioachimescu. Aceasta a câștigat locul întâi la prestigiosului Concurs Național de Interpretare „Eduard Caudella”, organizat de către Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

RETIM

Studenta UVT a strălucit în secțiunea dedicată Instrumentelor de suflat, din cadrul concursului, cu măiestria interpretărilor la “flautul său fermecat”, învingând toți concurenții marilor Universități Naţionale de Muzică din ţară. Cum în artă studentul își urmează maestrul, Katalin a venit în Timișoara din Clujul natal, pentru a studia cu flautistul de talie mondială Matei Ioachimescu, cadru didactic al Facultăţii de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. 

Fidelity by Iulius Mall

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „UVT promovează valorile și meritocrația, talentul bine calibrat prin efort și perseverență. Rezultatele sunt meritorii în toate domeniile de specializare ale celor unsprezece facultăți din UVT, inclusiv pentru cele cu specializări vocaționale, așa cum este și Facultatea de Muzică și Teatru. O felicit pe studenta acestei facultăți, Lázár Katalin, premiată în cadrul importantului Concurs Național de Interpretare „Eduard Caudella”, ca și pe maestru care îi conduce studiile, Matei Ioachimescu. 

Cultura instituțională promovată de comunitatea UVT asigură o deschidere amplă spre susținerea elitelor, iar studenta Lázár Katalin a avut șansa, în acest sens, încă din anul întâi, să cânte pe un flaut de argint.  

Un muzician nu își poate atinge întregul potențial în lipsa unui instrument de calitate. Calitatea instrumentului este un aspect foarte important, chiar decisiv în viaţa studenţilor muzicieni, reprezentând un factor esenţial în ceea ce privește motivația, inspirația şi dezvoltarea armonioasă a laturii artistice și tehnice” – mărturisește studenta laureată. 

Înțelegând pe deplin legătura esențială dintre calitatea instrumentelor pe care studiază studenții Facultăţii de Muzică şi Teatru şi amplitudinea performanţelor artistice obținute, Universitatea de Vest din Timișoara derulează un plan de achiziții a instrumentelor muzicale, componentă care confirmă întreaga abordare academică din comunitatea UVT, exprimată printr-o sintagmă deja consacrată – „La UVT, Cultura este Capitală!„.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns