Locuri din Banat

Povestea primului incubator de artă din Timișoara. A împlinit un an de activitate

IncubART Makerspace, primul incubator de artă din Timișoara aniversează astăzi un an de când găzduiește artiști din mai multe domenii și mici antreprenori locali aflați la început de drum.

RETIM

Cu această ocazie, IncubART își deschide astăzi porțile și oferă ocazia celor interesați să interacționeze cu oamenii ce se află în spațiu sau care meșteresc de zor în ateliere.

Fidelity by Iulius Mall

Povestea IncubART a început acum mai bine de 2 ani, atunci când Florin VILCEA și Daniel CRAIA au pus pe picioare într-un an, o lună și o săptămână, cel mai mare spațiu comun pentru creație: 2.000 de metri pătrați, un întreg etaj dintr-o clădire industrială, au fost transformați în spații pentru birouri, ateliere de lucru și săli de conferințe.

La momentul actual,  IncubART găzduiește peste 20 business-uri, din cele mai creative și inovative, iar atelierele de lemn și ceramică sunt utilizate zilnic de meșterii și de artiștii locali. De-a lungul anului, aceștia au implementat mai multe proiecte din domeniul artelor plastice și arhitecturii, iar spațiul de co-work a fost folosit pentru găzduirea mai multor evenimente din zona IT&Corporate.

Ajunși la un an de activitate, Florin și Daniel au decis să marcheze această aniversare prin ‚Ziua Porților Deschise’, un eveniment prin care toți cei interesați le pot trece pragul și au șansa de a cunoaște și interacționa cu oamenii ce fac parte din comunitatea IncubART. Totodată, aceștia pot vizita atelierele de lucru, pot vedea cum funcționează echipamentele de lemn, ceramică sau broderie.

Astfel, evenimentul se va desfășura astăzi, 13.02.2020, începând cu ora 18:30, la sediu IncubART, str. Buziașului, nr. 11 A, etaj 2, iar fondatorii celui cel mai mare spațiu de tip Makerspace din Timișoara vă așteaptă cu multe surprize și chef de vorbă.

Mail multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/IncubArtTm/notifications/ sau accesând următorul link: https://www.facebook.com/events/2499962946888786/ .

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns