Evenimentele de cultură gastronomică Banat Brunch reîncep în Timiș. Brunch, fluștuc sau doar gustare. Nu contează cum le spuneți! Experiențele complexe, care adună în jurul aromelor locale prieteni și povești, reîncep în județul Timiș din luna iunie.
Proiectul Banat Brunch, demarat în urmă cu doi ani în regiune, își propune dezvoltarea și promovarea turismului rural, a tradițiilor și culturii bănățeane prin intermediul gastronomiei.
„Evenimentele organizate în cadrul proiectului ne permit să prezentăm satele unor vizitatori urmărind ca aceștia să înțeleagă importanța consumului de mâncare locală, să aprecieze valoarea resurselor locale, să considere zona rurală din România ca alternativă de concediu tip slow travel, să se deplaseze pe jos, cu bicicleta sau cu căruța/cai. Alături de partenerii noștri din Asociația My Transilvania considerăm că anumite elemente de patrimoniu imaterial, așa cum este cultura gastronomică, pot ajuta la păstrarea aspectelor pozitive din tradițiile rurale și pot deschide perspectiva pentru o reinterpretare creativă a celor care nu mai sunt contemporane.”, arată Delia Barbu, director executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Timiș.
Program Banat Brunch 2021 în județul Timiș
- La Sărbătoarea trandafirilor, Curtea – 5 iunie
- Unde crește Laleaua Pestriță, Berini – 12 iunie
- La Șură, Dumbrava – 13 iunie
- În gospodărie la Tanti Emilia, Coșteiu de Sus – 19 iunie
- În grădină, pe deal, Pietroasa – 26 iunie
- La stâna La fântână, Margina – 3 iulie
- La căsuțe, Groși – 17 iulie
- La Castel, Rudna – 7 august
- La stâna La fântână, Margina – 21 august
- La Casa Ferch, Deta – 28 august
- La căsuțe, Groși – 4 septembrie
- La Șură, Dumbrava – 11 septembrie
- În gospodărie la Tanti Emilia, Coșteiu de Sus – 25 septembrie
Înscrieri se fac pe www.eat-local.ro