Fără categorie

Proiect fotografic unic realizat de un timișorean pentru a evidenția diferența dintre atunci și acum, la 30 de ani de la Revoluție

La 30 de ani de când la Timișoara se opreau tramvaiele și curgea sânge pe treptele catedralei, un fotograf a găsit un mod inedit prin care să comemoreze întâmplările din acele zile. Fotograful a realizat câteva imagini de tip „salt în timp”, combinând instantaneele surprinse atunci cu imagini realizate în zilele noastre.

Distractie pe patine

Astfel, Dani Anamariei a reușit să prezinte într-o singură imagine atât evenimentele din acele zile, cât și cum arată Timișoara acum, la 30 de ani de la evenimentele Revoluției anti-comuniste.

RETIM

“La 30 de ani de când în Timișoara a izbucnit Revoluția din Decembrie 1989 vreau să le mulțumesc celor care s-au jertfit pentru libertate. Am realizat aceste fotografii pentru eroi, pentru orașul în care m-am născut, orașul în care am crescut, primul oraș liber de dictatură din România. Mulțumesc fotografilor care au fost pe baricade, care au luptat cu camera în mână și au realizat pozele din Decembrie 1989, fără de care acest proiect nu ar fi existat: Constantin Duma, Corbis și alți fotoreporteri cărora nu le-am aflat numele, dar pe care aș vrea să-i întâlnesc și să le strâng mâna”, a scris Dani Anamariei pe pagina lui de Facebook.

Puteți vedea toate fotografiile realizate de Dani Anamariei aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns