marți, august 4, 2020
Evenimente

Răsfăț culinar la Timișoara. Începe târgul produselor turcești cu baclava, kebab, gözleme și faimoasa cafea la nisip

În acest sfârșit de săptămână sunteți așteptați la Târgul Produselor Turcești care se va desfășura la Iulius Town Timișoara. Organizatorii așteaptă participanții cu mâncăruri apetisante din țara cu una dintre cele mai bogate tradiții gastronomice.

”Direct de pe mesele sultanilor, produsele vă vor încânta papilele gustative, cu arome desăvârșite. Baclava savuroasă, kebab delicios, gözleme, su börek, tantuni, înghețată și faimoasa cafea la nisip se numără printre preparatele care îi vor cuceri pe pofticioși”, arată aceștia.

Baclavaua este un desert turcesc, delicatesa fiind una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului. Este considerată prăjitura națională în Grecia, Turcia, Bulgaria, dar se regăsește în toate bucătăriile din Balcani, în Orientul Mijlociu și în țările din Maghreb. Gözleme este un fel de mâncare tradițională de patiserie și patiserie turcească savuroasă, plăcinte umplute cu diverse amestecuri, care mai de care mai delicioase. Börek este o variantă turcească a unui sufleu sau ștrudel din aluat, cu umplutură picantă din carne tocată, brânză de oaie, spanac sau alte legume si pătrunjel. Tantuni este denumirea unei paste făinoase, iofca, rulată și umplută cu carne de vițel sau de miel fiartă și tocată și grăsime de miel, roșii, ceapă, o legătură de pătrunjel, ardei iute măcinat, chimen și piper negru măcinat.

Evenimentul se va desfășura de vineri până duminică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: